search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:30
MENU CLOSE

Μόλις 74 δευτερόλεπτα: Αυτή είναι η πιο σύντομη αεροπορική πτήση στον κόσμο (Videos)

13.08.2022 18:42
Airplane_new

Μόλις ένα λεπτό και 14 δευτερόλεπτα διαρκεί η πιο σύντομη πτήση στον κόσμο προκειμένου να καλύψει την απόσταση που χωρίζει τους αερολιμένες προσγείωσης και απογείωσης!

Η εν λόγω πτήση συνδέει δύο νησιά της Σκωτίας στο αρχιπέλαγος των Ορκάδων (Orkney Islands), που απέχουν μόλις 2,7 χλμ μεταξύ τους. Ο λόγος για το Γουέστρι και το Πάπα Γουέστρι.

Ο blogger Nόελ Φίλιπς κατέγραψε την πτήση του αεροπλάνου της σκωτσέζικης Loganair σε βίντεο και το ανέβασε στο YouTube τονίζοντας πως το ταξίδι διαρκεί ακόμη και κάτω του ενός λεπτού -52 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια! – όταν πνέει ούριος άνεμος και είναι μικρό το βάρος των αποσκευών.

Ως συντομότερη πτήση στον κόσμο η συγκεκριμένη είναι ταυτόχρονα και η ακριβότερη, αν λάβει κανείς υπόψη του το κόστος ανά χιλιόμετρο. Η τιμή των εισιτηρίων έχει οριστεί στις 17 λίρες και το αεροσκάφος εκτελεί δύο δρομολόγια τη μέρα μεταφέροντας έως και εννέα επιβάτες.

Η πτήση θα μπορούσε εύκολα να αντικατασταθεί με την οικοδόμηση μιας γέφυρας ανάμεσα στα δύο νησιά, αλλά οι τοπικές Αρχές δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής σχετικά βήματα. Η μόνη εναλλακτική για ντόπιους και επισκέπτης είναι η μεταφορά τους με βάρκα σε ένα εικοσάλεπτο ταξίδι σε συχνά φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

Εξιτήριο για τον Απόστολο Τζιτζικώστα – Το μήνυμά του στα social media για την περιπέτεια με την υγεία του (Video)

Ιωάννα Μαλέσκου: Καλοκαιρινές βουτιές με τον σκύλο της (Video)

Μπόρις Τζόνσον: Έκανε τα ψώνια του σε σούπερ μάρκετ της Νέας Μάκρης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:30