search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:55
MENU CLOSE

Το πρόσωπο που ενημέρωσε τον Μητσοτάκη ότι ο Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ (Photo)

15.08.2022 06:30
mitsotakis_maximou_new

Η ενέργεια των δικηγόρων του ΠΑΣΟΚ ήταν καταλυτική για να αποκαλυφθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθείται από την ΕΥΠ. 

Σε ρεπορτάζ του το «Ποντίκι» (φ. 2242 – 10/08/2022) έγραφε πως η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) χρειάστηκε μόλις μερικές ώρες για να βρεθεί ότι το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν υπό παρακολούθηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η επιτροπή της ΑΔΑΕ, μία μέρα μετά την επίσκεψη των δικηγόρων του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας του προέδρου του κόμματος. Η Wind τους ενημέρωσε πως το κινητό του Ανδρουλάκη είναι υπό παρακολούθηση δίνοντας και τις ημερομηνίες: Σεπτέμβριος 2021 με Δεκέμβριο 2021 (οπότε εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ). Δηλαδή βρέθηκε υπό παρακολούθηση την περίοδο που ανακοινώνει επίσημα ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το πρόσωπο που ανέλαβε εξ αρχής να δρομολογήσει όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση της παρακολούθησης ήταν ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος. Ο Χρήστος Ράμμος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε θεσμικά – όπως κάνει πάντα – τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. 

Ο Χρήστος Ράμμος υπήρξε αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (2015), αποχώρησε το 2018 από το ΣτΕ συνταξιοδοτούμενος, για να διοριστεί την επόμενη χρονιά πρόεδρος της ΑΔΑΕ

Ο Χρήστος Ράμμος

Σε παλιότερη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» είχε πει: «Τεχνοφοβικός δεν υπήρξα ποτέ. Ημουν από τους πρώτους στο ΣτΕ που είχαν υπολογιστή. Είμαι και στα σόσιαλ μίντια». Στην ερώτηση γιατί ανέλαβε επικεφαλής της ΑΔΑΕ είχε απαντήσει: «Οταν μου έγινε η πρόταση δεν ενθουσιάστηκα, επιφυλάχθηκα. Ηταν λίγο μετά τη σύνταξη κι εγώ ήθελα λίγο να ξεκουραστώ, να κάνω δικά μου πράγματα και το σκέφτηκα αρκετό καιρό. Εκείνο που με οδήγησε να πω το ναι ήταν ότι πάντα εμένα με συγκινούσε η ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία για υποκλοπές: «Χυδαία ψέματα από ΣΥΡΙΖΑ – Θα δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις»

ΣΥΡΙΖΑ: «Κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει η υπόθεση στο σκοτάδι αλλά ματαιοπονούν»

ΜέΡΑ25: «Εδώ και μία εβδομάδα 40 Σύροι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και 15 παιδιά, παραμένουν εγκαταλειμμένοι σε μια νησίδα στον Έβρο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31