search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:32
MENU CLOSE

Έρχεται καύσωνας – Στους 42 βαθμούς ο υδράργυρος Παρασκευή και Σάββατο (Video)

16.08.2022 09:57
kafsonas new

Μας το φύλαγε για το τέλος του καλοκαιριού. Σφοδρός καύσωνας με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Η κορύφωσή του θα είναι την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η αιτία για το νέο κύμα καύσωνα, είναι οι θερμές αέριες μάζες που θα ευνοηθούν από την ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο iefimerida.gr ο μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος πρόκειται για έναν καύσωνα που θα μας ταλαιπωρήσει για τέσσερις ημέρες.

«Η κορύφωση θα είναι το διήμερο της Παρασκευής και του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να φτάνει πιθανότατα κατά τόπους τους 41 ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου» ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος συμπλήρωσε ότι από το κύμα καύσωνα θα επηρεαστεί το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όμως «οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν σε Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Στερεά (Βοιωτία και Φθιώτιδα), αρκετά τμήμα της Πελοποννήσου και, βεβαίως, στην Αττική».

Ωστόσο, από την Κυριακή αναμένουμε μια υποχώρηση του καύσωνα, με μια ταχεία πτώση της θερμοκρασίας στα κανονικά επίπεδα.

Βίντεο με την πορεία του καύσωνα

Σε βίντεο που επιμελήθηκε το Αστεροσκοπείο παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1981-2010 σε ύψος 1500 μέτρων επάνω από το έδαφος, από την Τρίτη 16/08 έως και την Κυριακή 21/08.

Στο ύψος αυτό μελετάται η κίνηση των θερμών / ψυχρών αερίων μαζών. Με πορτοκαλί/κόκκινες αποχρώσεις σημειώνονται οι θερμότερες αέριες μάζες.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Φίδι ενός μέτρου εγκλωβίστηκε σε ντεπόζιτο αυτοκινήτου (Video)

Άλιμος: 20χρονος επιχείρησε να ασελγήσει σε 75χρονη και να τη ληστέψει

Κρήτη: Στο νοσοκομείο δύο αδέλφια που δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:21