search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:17
MENU CLOSE

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο για τις παρακολουθήσεις – «Διεθνής διασυρμός» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, για διαστρέβλωση μιλά η ΝΔ

18.08.2022 18:44
ypologistis-douleia-1-new

«Τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί απεγνωσμένα να υποβαθμίσει το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και να θολώσει τα νερά, είτε επιχειρώντας να αλλάξει την ατζέντα είτε με ακροδεξιάς κοπής θεωρίες συνωμοσίας για “εσωτερικούς εχθρούς”, ο διεθνής διασυρμός του συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ειδικότερα τονίζει ότι «η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ρομπέρτα Μετσόλα, αναφέρει ότι παραβιάσεις των αρχών και αξιών που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού μας συστήματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και εξέφρασε την μεγάλη ανησυχία της για την παράνομη παρακολούθηση δημοσιογράφων, πολιτικών και άλλων πολιτών». «Παράλληλα», προσθέτει, «προανήγγειλε πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της δράσης του παράνομου λογισμικού Predator, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά καν να προφέρει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η παρέμβαση Μετσόλα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες δημοσιεύματα των κορυφαίων μέσων ενημέρωσης του πλανήτη που μιλούν ανοιχτά για “ελληνικό Watergate» και υποστηρίζει ότι «όσες καθυστερήσεις κι αν έπαιξε ακόμη και για ένα κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου, οι ημέρες της ένοχης σιωπής τελειώνουν για τον κ. Μητσοτάκη».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός στην Βουλή «θα έρθει απολογούμενος να δώσει σαφείς και καθαρές απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που θέτουμε εδώ και μέρες και στα οποία πεισματικά αρνείται να απαντήσει:

  1. Ισχύει ότι η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator για να κάνει παράνομες παρακολουθήσεις;
  2. Πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες παρακολουθούνταν;».

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «ό,τι μέσα κι αν επιστρατεύσει, όσες αστείες δικαιολογίες κι αν επικαλεστεί, δεν πρόκειται να ξεφύγει ούτε από τα ερωτήματα ούτε από τις ευθύνες του για την εκτροπή που επιχείρησε».

Για διαστρέβλωση μιλά η ΝΔ

Για διαστρέβλωση του περιεχομένου της απάντησης της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τον κ.Παπαδημούλη, κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στην προσπάθειά του να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα, “χρησιμοποιεί τα πάντα, χωρίς απολύτως κανέναν ενδοιασμό” και ότι “προσαρμόζει στα αντιπολιτευτικά του μέτρα ακόμη και την επιστολή της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου“.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την αλήθεια είναι ανύπαρκτες. Αυτό ακριβώς δείχνει και η αποσπασματική χρήση της απάντησης της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τον κ. Παπαδημούλη, σε σημείο που να διαστρεβλώνουν το περιεχόμενό της” επισημαίνει στην ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει παραθέτοντας σχετικό απόσπασμα από την επιστολή της κ.Metsola.

Στην επιστολή της κ. Metsola, αναφέρεται σαφώς ότι “χαιρετίζω το γεγονός ότι εκτός από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, το Ελληνικό Κοινοβούλιο ερευνά επίσης τις πρόσφατες αποκαλύψεις”. (At the same time, I welcome that – besides the ongoing investigations of the competent national authorities – the Greek Parliament is also looking into the latest revelations).

Επίσης μιλάει για το πανευρωπαϊκό πρόβλημα των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτών και τονίζει την ανάγκη λήψης μέτρων σε επίπεδο Ε.Ε. Αναφέρεται μάλιστα συγκεκριμένα στο σύστημα Pegasus, το οποίο χρησιμοποιείται σε διάφορες χώρες.

(I am convinced that the work of the Parliament’s Committee of inquiry to investigate the use of the Pegasus and equivalent surveillance spyware will contribute to the overall efforts to bring to an end the illegal practices you are referring to, which reports indicate are widespread)”.

Και η ΝΔ καταλήγει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα, χρησιμοποιεί τα πάντα, χωρίς απολύτως κανέναν ενδοιασμό. Και προσαρμόζει στα αντιπολιτευτικά του μέτρα ακόμη και την επιστολή της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεοπτικό «ροντέο» Μαρινάκη – Σκουρλέτη: «Είστε ίδιοι με την Χρυσή Αυγή» – «Έχετε τελειώσει» (Video)

Ανδρουλάκης από το Μόντρεαλ: «Τα σχολεία της ομογένειας είναι οι πρεσβευτές της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού»

Αντώναρος: «Πρώην πρωθυπουργός από τον χώρο της ΝΔ φαίνεται να ήταν στόχος παρακολούθησης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:17