search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 00:50
MENU CLOSE

Φθιώτιδα: Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή Συκά Υπάτης (videos)

19.08.2022 17:29
pirosvestiki_fotia_new
φωτογραφία αρχείου

Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα κοντά στο χωριό Συκά Υπάτης, 25 χλμ. δυτικά της Λαμίας.

Συνεχίζουν να επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Τρία μέτωπα με κατεύθυνση το χωριό Συκά Υπάτης

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία δυτικά του χωριού Συκά και οι ισχυροί άνεμοι οδηγούσαν τα τρία μέτωπα που είχαν εξελιχθεί προς το χωριό.

Ιδιαίτερα ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και μηχανήματα και υδροφόρες της Περιφέρειας Στερεάς και του Δήμου Λαμίας είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος της κατοικημένης περιοχής, καθώς οι φλόγες απείχαν λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις πρώτες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Οι κάτοικοι της περιοχής με ό,τι μέσο μπορούν και οι πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή, μπόρεσαν να αποτρέψουν το ένα από τα τρία επικίνδυνα μέτωπα, ενώ δύο αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο συνέχιζαν τις ρίψεις.

«Μιλάμε για τρεις διαφορετικές εστίες που ξεπήδησαν συγχρόνως μέσα σε κλειστή δασική έκταση δίπλα από το χωριό», είπε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς και συμπλήρωσε ότι η άμεση ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων, πυροσβεστικών δυνάμεων, κατοίκων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέτρεψε τα χειρότερα.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Συνεχίζεται ο καύσωνας και το Σάββατο με μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Αλλάζει το σκηνικό από την Κυριακή (Video)

Φωτιά στη Θάσο: Προφυλακιστέος ο 65χρονος – Αρνείται τις κατηγορίες (video)

Επίθεση Κούγια σε Μπιμπίλα: «Έφτασε στο σημείο να “πεθάνει” και τον φίλο μου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 00:45