search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 09:57
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Οργή για νέο επεισόδιο αστυνομικής βίας – Άγριος ξυλοδαρμός συλληφθέντα πεσμένου στο έδαφος (Video)

22.08.2022 09:55
via-hpa.jpg

Δυστυχώς δεν έχουν τέλος τα περιστατικά αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ  Το τελευταίο από αυτά έχει προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις.

Αστυνομικοί στην πολιτεία Άρκανσο καταγράφηκαν σε βίντεο να χτυπούν άγρια άνδρα κατά τη διάρκεια σύλληψης.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο. Η γυναίκα που ανάρτησε το βίντεο υποστήριξε πως η αδερφή της ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Στο βίντεο διακρίνονται οι αστυνομικοί να κρατούν τον συλληφθέντα στο έδαφος και να τον γρονθοκοπούν. Σε ένα σημείο ακούγεται μια γυναίκα να τους παρακαλάει να σταματήσουν, λέγοντας «Μην τον χτυπάτε. Χρειάζεται φάρμακα». Ο ένας αστυνομικός απαντά: «Κάνε πίσω γα******», ενώ ένας άλλος τη διατάσσει να μπει στο αυτοκίνητο.

Τι υποστηρίζει ο σερίφης της αστυνομίας

Ο ύποπτος αναζητείτο επειδή φέρεται να είχε απειλήσει έναν υπάλληλο σε βενζινάδικο σε γειτονική πόλη.

Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με τον σερίφη Τζίμη Νταμάντε, ο άντρας ήταν αρχικά συνεργάσιμος, όμως, προσπάθησε στη συνέχεια να επιτεθεί στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα όσα καταγράφηκαν στο βίντεο.

Ο άνδρας, ο οποίος κατονομάστηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως ο 27χρονος, Ράντα Ρέι Γουόρτσεστερ, συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, μετά από τα αδυσώπητα χτυπήματα των αστυνομικών στο σώμα και στο κεφάλι.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για «τρομοκρατική απειλή, αντίσταση στη σύλληψη και άλλες κατηγορίες για επίθεση», αναφέρει η αστυνομία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NBC, o σερίφης δήλωσε ότι δύο αστυνομικοί κομητείας και ένας αστυνομικός από την πόλη Μάλμπερι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, εν αναμονή των ερευνών από την πολιτειακή αστυνομία και το γραφείο του σερίφη.

Ο σερίφης της κομητείας Κρόφορντ είπε επίσης ότι ο ύποπτος εξετάστηκε σε νοσοκομείο και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στη διάρκεια του περιστατικού.

Διαβάστε επίσης

Γερμανία: Aκτιβίστριες γύμνωσαν τα στήθη τους, δίπλα στον Σολτς (Video)

Βρετανία: Ξεκίνησε η 8ήμερη απεργία των εργαζομένων στο μεγαλύτερο εμπορευματικό λιμάνι της Αγγλίας

Παλαιστίνη: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, εργαζόμενοι στο Ισραήλ, απεργούν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 09:50