search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:36
MENU CLOSE

Κακλαμάνης για υποκλοπές: Δεν μπορεί να μην έχω το δικαίωμα να μάθω γιατί παρακολουθούμαι (video)

30.08.2022 10:59
KAKLAMANIS_NIKITAS_NEW

Ο Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του στη νομοθετική ρύθμιση που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ και που στερεί από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) τη δυνατότητα να γνωστοποιεί στους πολίτες την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους από την ΕΥΠ, αν ο λόγος της παρακολούθησής τους αφορά στην εθνική ασφάλεια.

«Δεν μπορεί να μην έχω το δικαίωμα να μάθω γιατί παρακολουθούμαι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra επισημαίνοντας ότι συμφωνεί με την τροπολογία που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση αυτής της ρύθμισης, λέγοντας ότι πρέπει να μπει ξανά το θέμα στο τραπέζι.

«Πρέπει να μπει ένα τέτοιο θεσμικό πλαίσιο κι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας πω ότι θεωρώ πως μέσα στη συζήτηση που θα γίνει, η τροπολογία που είπε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου πρέπει να μπει ξανά στο τραπέζι. Υπήρχε ένα σκεπτικό που έγινε τότε αλλά δεν μπορεί να μην έχω το δικαίωμα να μάθω γιατί παρακολουθούμαι και τι κακό έχω κάνει» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Νικήτας Κακλαμάνης κράτησε αποστάσεις και από τον Γιώργο Γεραπετρίτη που είχε δηλώσει ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν γνωρίζει τους λόγους παρακολούθιησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Εγώ εδώ απόψε δεν εκπροσωπώ τον κ. Γεραπετρίτη. Είμαι βουλευτής του κόμματός μου και εκπροσωπώ την παράταξή μου. Στο φιλόξενο στούντιό σας φωνάξτε αύριο τον κ. Γεραπετρίτη και ρωτήστε τον τι εννοούσε» είπε.

Η δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη έρχεται λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση Ρουσόπουλου που είχε πει ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «μεγάλο σφάλμα» ζητώντας εκτός από Εξεταστική και ανεξάρτητη έρευνα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Ένας- ένας οι βουλευτές της ΝΔ αρχίζουν και μιλάνε και κάνουν την ενοχή του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων να μην κρύβεται με τίποτα.

Μετά τον κ. Ρουσόπουλο που δήλωσε ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι είναι θετικός στην αλλαγή της τροπολογίας για την ΑΔΑΕ. Την τροπολογία της ντροπής και της συσκότισης που δεν επιτρέπει στους πολίτες να ενημερώνονται εφόσον έχει γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους. 

Όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να καταργήσει την συγκεκριμένη τροπολογία, που ο ίδιος έφερε και του το ζητάμε εδώ και ένα μήνα, τόσο θα αποδεικνύει ότι δεν θέλει καμία διαλεύκανση και ότι φοβάται να μην βγουν στην φορά και άλλα ονόματα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ένας- ένας οι βουλευτές της ΝΔ αρχίζουν και μιλάνε

«Ένας- ένας οι βουλευτές της ΝΔ αρχίζουν και μιλάνε και κάνουν την ενοχή του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων να μην κρύβεται με τίποτα.

Μετά τον κ. Ρουσόπουλο που δήλωσε ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι είναι θετικός στην αλλαγή της τροπολογίας για την ΑΔΑΕ. Την τροπολογία της ντροπής και της συσκότισης που δεν επιτρέπει στους πολίτες να ενημερώνονται εφόσον έχει γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους» αναφέρουν πηγες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να καταργήσει την συγκεκριμένη τροπολογία, που ο ίδιος έφερε και του το ζητάμε εδώ και ένα μήνα, τόσο θα αποδεικνύει ότι δεν θέλει καμία διαλεύκανση και ότι φοβάται να μην βγουν στην φορά και άλλα ονόματα» σχολιάζουν από το κομμα της αξιωματικής αντπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση: Επιχείρηση απεγκλωβισμού με σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου και ανασχηματισμό  

Υποκλοπές: «Ναι» στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική από σύσσωμη την αντιπολίτευση

Πυρά Πολάκη στη Βουλή: «Η κυβέρνηση διανύει το τελευταίο μίλι» – «Εμείς δεν έχουμε φιλίες με τον Πετσίτη» η απάντηση Μαρκόπουλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:36