search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 06:50
MENU CLOSE

Στην Ρόδο η θρυλική θαλαμηγός «Christina O» του Αριστοτέλη Ωνάση

30.08.2022 10:09
christina–o-new

Στη Ρόδο κατέπλευσε η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση, «Christina O», που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται αγκυροβολημένη σε λιμάνια και μαρίνες της Τουρκίας, πραγματοποιώντας από εκεί σύντομες κρουαζιέρες και σε ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, η θαλαμηγός απέπλευσε το μεσημέρι της Δευτέρας από τη μαρίνα Yalikavak και λίγες ώρες αργότερα έριξε άγκυρα ανοιχτά της Ρόδου στην περιοχή της Ακαντιάς. Λίγες ημέρες πριν, η 99 μέτρων θαλαμηγός εθεάθη στη Σύμη στη θαλάσσια περιοχή της Νανούς.

Κατασκευάστηκε το 1943 ως φρεγάτα με το όνομα Stormont (GRT 1602) και αρχικά ανήκε στο καναδικό Πολεμικό Ναυτικό.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ωνάσης αγόρασε την φρεγάτα στην τιμή των 34.000 δολαρίων και αφού ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, τη μετέτρεψε σε πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ δίνοντάς του το όνομα της κόρης του, Χριστίνας.

Το 1978 η Χριστίνα Ωνάση δώρισε τη θαλαμηγό στο ελληνικό δημόσιο με σκοπό να τη χρησιμοποιεί ο εκάστοτε πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας. Το δημόσιο μετονόμασε τη θαλαμηγό σε «Αργώ», ενώ τη συντήρησή της ανέλαβε το Πολεμικό Ναυτικό.

Το 1998 ο ναυτιλιακός επιχειρηματίας και φίλος της οικογένειας Ωνάση, Τζον Παπανικολάου, αγόρασε το σκάφος και το μετασκεύασε, δίνοντάς του ξανά το παλιό του όνομα.

Διαβάστε επίσης:

Αλόννησος: Ο πρώτος… υποβρύχιος γάμος στην Ελλάδα – Εντυπωσιακές εικόνες (video)

Ζίτσα: Βαριά τραυματισμένο το γαϊδουράκι – Θα μεταφερθεί στην Αττική (Photo)

Θεσσαλονίκη: «Χτύπησαν και έδεσαν τον 98χρονο πατέρα μου στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου» – Σοκάρει η καταγγελία δημοσιογράφου (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 06:44