search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 19:53
MENU CLOSE

«Καίει» το πετρέλαιο θέρμανσης: Στα 1,6 ευρώ/λίτρο η τιμή στα αστικά κέντρα – Αύξηση 45,5% από πέρυσι (Video)

05.09.2022 14:18
petrelaio new

Σε τιμές ρεκόρ αναμένεται να φτάσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των βενζινοπωλών της Αττικής, Μαρία Ζάγκα, η διάθεση στα αστικά κέντρα θα ξεκινήσει στα 1,6 ευρώ/λίτρο.

«Πέρυσι η τιμή είχε ξεκινήσει από το 1,1 ευρώ ανά λίτρο και φέτος με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα θα ξεκινήσει από τα 1,6 ευρώ, δηλαδή 45% ψηλότερα», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Μαρία Ζάγκα

Συνολικά, σε σχέση με το 2020, το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να διατεθεί φέτος τον Οκτώβριο αυξημένο κατά 100%.

Παράλληλα, η πρόεδρος των βενζινοπωλών της Αττικής επανέλαβε το αίτημα για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα.

«Στείλαμε αίτημα στον πρωθυπουργό για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ. Η κυβέρνηση δεν θα το κάνει. Άκουσα σήμερα τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να λέει ότι δεν θα μειωθεί ο ΕΦΚ γιατί είναι οριζόντιος και “θα ωφεληθούν αυτοί που κάνουν μεγάλη κατανάλωση”. Λάθος η σκέψη τους, 100% λάθος. Γιατί αν εγώ πουλήσω περισσότερο, το κράτος θα κερδίσει και φόρο και ΦΠΑ. Ο καταναλωτής θα γεμίσει το αυτοκίνητό του και έτσι θα βρούμε και τρόπο να χτυπήσουμε το παρακράτος, που δήθεν πουλάει φτηνά ενώ στην πραγματικότητα δημιουργεί προβλήματα», τόνισε

«Θα ήταν μια καλή λύση η κυβέρνηση να έρθει πιο κοντά στο θέμα, πραγματικά πιο κοντά, γιατί αυτά που λένε για τρίτη “άυλη κάρτα” δεν είναι σημαντική βοήθεια. Η δεύτερη δεν έπιασε πολύ. Ο κόσμος δυσκολεύεται, πήγε στην τράπεζα, έδωσε το IBAN, αλλά τα λεφτά αυτά δεν τα πάει για βενζίνη, τα χρησιμοποιεί για άλλες υποχρεώσεις. Άρα, ο στόχος για την διαφορά της αύξησης στη βενζίνη δεν έχει επιτευχθεί. Θα πιάσει, αν κάνει κάτι στην αντλία», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ: «Πρεμιέρα» για δύο νέα επιδόματα – Οι δικαιούχοι

Eξοικονόμηση ενέργειας: 12 συμβουλές για να γλιτώσουμε χρήματα (Video)

Αυξήσεις: Οι αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά, άμυνα στις πληθωριστικές πιέσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 19:53