search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:09
MENU CLOSE

Εκλογικός νόμος: Ποιοι θεωρούν δεδομένο ότι θα τον αλλάξει ο Μητσοτάκης – Ο «προφητικός» Βενιζέλος

06.09.2022 06:30
MITSOTAKIS_KALPI

Έντονες είναι οι συζητήσεις για την αλλαγή εκλογικού νόμου με τα ρεπορτάζ να τονίζουν ότι μπορεί να γίνει ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Καθόλου τυχαίο δε θα πρέπει να θεωρείται και το γεγονός ότι συνεχώς στελέχη της κυβέρνησης (Γεραπετρίτης, Οικονόμου) και βουλευτές (Μπακογιάννη, Χαρακόπουλος) λένε για τις «διεθνείς συνθήκες που επιβάλλουν σταθερές κυβερνήσεις». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως έχει πειστεί από τους συνεργάτες του και θα κάνει το επόμενο βήμα.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να προχωρήσει στην «επαναφορά» του νόμου Παυλόπουλου. Όπως εξηγούν κυβερνητικά στελέχη που μιλούν στο topontiki.gr «ο νόμος Παυλόπουλου είναι αυτός που έκανε Πρωθυπουργό τον Τσίπρα». Τα ίδια στελέχη δεν αποκλείουν να χρησιμοποιηθεί και ως απάντηση στην κριτική που θα δεχθεί ο κ. Τσίπρας.

Στο ΠΑΣΟΚ είναι πεπεισμένοι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Την Δευτέρα μάλιστα πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν: «Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία. Δεν έχουν μέτρο γι’ αυτό είναι ικανοί να αλλάξουν και τον εκλογικό νόμο».

Σίγουρος για την αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε άρθρο του στα Νέα (Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου) σημείωνε:  «Το πιο παράδοξο είναι όμως ο τρόπος με τον οποίο τίθεται πλέον ο εκλογικός στόχος της αυτοδυναμίας, δηλαδή της μονοκομματικής κυβέρνησης. Τίθεται ως απολύτως αναγκαίος γιατί η διαχείριση της υπόθεσης των υποκλοπών από την Κυβέρνηση, κατέστησε προφανώς δυσκολότερη την αναζήτηση συναινέσεων και συνεργατικών λύσεων! Δεν τίθεται ως προτεραιότητα η μείωση της πόλωσης που προκάλεσε η υπόθεση των υποκλοπών αλλά η όξυνσή της».

Η παραπάνω δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου πέρασε απαρατήρητη αλλά αναλυτές στον χώρο της Κεντροαριστεράς θεωρούν πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ξεκλειδώνει» τον τρόπο σκέψης της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: Η ημερομηνία που «καίει» τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ  

Νέα Δημοκρατία: Ο βουλευτής που κατέχει ρεκόρ… βαφτίσεων

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Με «το πόδι στο γκάζι» αγωνιστικού ο Γιάννης Οικονόμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:09