search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:36
MENU CLOSE

Νέος Κόσμος: Έσωσαν σκυλάκι που περιφερόταν σε άθλια κατάσταση (Photos)

06.09.2022 14:26
neos-kosmos-skylos-tziva (2)

Δεν το χωράει ο νους πώς ένα σκυλάκι που κάποτε φαίνεται να ζούσε σε σπίτι, βρέθηκε σε τόσο άθλια κατάσταση.

Η οργάνωση Save a Greek Stray έφερε στο φως την ιστορία του μικρού σκύλου, που περιφερόταν στο Νέο Κόσμο κυριολεκτικά πνιγμένο στο τρίχωμά του, το οποίο είχε μετατραπεί σε τζίβα, βουτηγμένη στη βρωμιά, τα ούρα και τα κόπρανα, που του έκλεινε το στόμα και τη μύτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σκυλάκος ζούσε στο σπίτι κατοίκου της περιοχής, κάτω από άγνωστες συνθήκες, και όταν η γυναίκα πέθανε, βρέθηκε στο δρόμο.

Η οργάνωση Save a Greek Stray το περιμάζεψε, το κούρεψε και ευελπιστεί να του βρει αγάπη και σπίτι.

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις:

«Πώς ζούσε με τον εαυτό του τόσο καιρό δεν ξέρουμε. Με το ζόρι ξεχωρίζει το μπροστά μέρος τού σκύλου από το πισω. Διαφαίνεται μόνο μια μυτούλα ανάμεσα στην τζιβα και την βρωμιά, και έτσι καταλαβαίνουμε πού είναι το κεφάλι. Ένα κεφάλι που δεν μπορεί να σηκωθεί γιατί κουβαλάει το τριπλάσιο βάρος από όσο αντέχει. Δεν έχει μέρος να χαϊδέψεις πουθενά, ανάμεσα στο χέρι σου και το δέρμα του υπάρχει ένα στρώμα τουλάχιστον δέκα εκατοστών από μαλλιά, βρωμιά, λάσπη, ούρα και κόπρανα παντού. Από πάνω μέχρι κάτω, από τα πόδια μέχρι το κεφάλι και την ουρά, την κοιλιά και την πλάτη. Αναπνέει, και έτσι φαίνεται ότι είναι ζωντανό. Το πιο ανατριχιαστικο από όλα είναι οι ελάχιστες μπούκλες, αυτές οι λεπτές των poodle, που δεν τις μπερδεύεις με άλλες, και που μέσα στην τζιβα εμφανίζονται τόπους τόπους με αυτόν τον κυματισμό τού μαλλιού της γοργόνας.

Κόντρα σε όλα, αυτές επιμένουν. Βρέθηκε σε μια γειτονιά, δέκα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, στο πεζοδρόμιο, έτσι. Όπως μας είπαν οι γείτονες που προσπαθούσαν χθες όλη μέρα να το βοηθήσουν, ζούσε μάλλον κάποτε με μια γιαγιά σε ένα διαμέρισμα εκεί. Πώς ζούσε έτσι δεν ξέρουμε, πόσα κιλά κόπρανα είχε αυτό το σπίτι σε κάθε σπιθαμή, τόσο που ο σκύλος δεν είχε να ξαπλώσει πουθενά αλλού επίσης δεν ξέρουμε, ούτε ξέρουμε πώς βρέθηκε από εκεί στον δρόμο. Δεν ξέρουμε επίσης από πού να ξεκινήσουμε, που να πρωτοξυρίσουμε, τι να πρωτοελέγξουμε. Το φύλο; Δεν φαίνεται. Το αν τρώει; Δεν φαίνεται καν το στόμα του. Δεν βλέπει ούτε ακουει, και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί. Επειδή είναι γερικο; Ή επειδή έχει μπλοκαριστεί κάθε σπιθαμή τού σώματός του από στρώματα τζιβας και βρώμας; Ούτε καν υπάρχει τρόπος να τού προσφέρεις λίγη παρηγοριά, λίγη θαλπωρή. Δεν σε ακούει, δεν σε βλέπει, και δεν σε νιώθει. Για να νιώσει το άγγιγμα πρέπει να απαλλαχθεί πρώτα από άπειρα κιλά τζιβας κολλημένης στο δέρμα του. Και ποιο άγγιγμα δηλαδή; Το σκυλί είναι σε τέτοια κατάσταση που το ένα πράγμα που θα το κάνει να νιώσει καλύτερα θα είναι πρωτίστως να απαλλαγεί από την μυρωδιά αυτή, και από ό,τι κουβαλάει επάνω του. Και μετά βλέπουμε. Θα σας ενημερώσουμε για όλα, προς το παρόν ευχηθείτε του να μπόρεσει να καταλάβει πως ό,τι πρόκειται να του κάνουμε τώρα, θα είναι μόνο για καλό του.».

Διαβάστε επίσης:

Χιμπατζής το έσκασε από ζωολογικό κήπο – Επέστρεψε πάνω σε… ποδήλατο! (video)

Σοκ στην Εύβοια: Ξυλοκόπησαν μάνα και γιο στο σπίτι τους επειδή τους είπαν να μην χτυπάνε αδέσποτα σκυλιά

Έδεσσα: Ο γάϊδαρος έγινε άγαλμα και στη «Γαϊδουροχώρα» μάθημα συμπεριφοράς σε μαθητές (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:26