ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 09:48
MENU CLOSE

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Έρχεται νέα σύγκρουση για το απόρρητο - «Κλειδί» ο Μητσοτάκης  

14.09.2022 06:30

Την Τρίτη ξεκίνησαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής οι καταθέσεις των των πρώτων μαρτύρων για την Υπόθεση των Παρακολουθήσεων. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης για την άρση του απορρήτου έχει πει: «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή μια νέα κανονικότητα, όπου οι παρακολουθήσεις πολιτικών, κομμάτων, δημοσιογράφων, δικαστών, αλλά και κάθε απλού πολίτη θεωρούνται εκ των προτέρων νόμιμες»  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του απορρήτου. 

Η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά να άρει το απόρρητο που αφορά τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες σε θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν φέιγ βολάν τα δελτία της ΕΥΠ και κάλεσε τον κ.Ανδρουλάκη να πάει να ενημερωθεί κατ´ ιδίαν ποιος και γιατί ζήτησε την παρακολούθηση του την οποία χαρακτήρισε «τεκμηριωμένη». 

Οι νομικοί του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο Πρωθυπουργός, ως πολιτικός προϊστάμενος των μυστικών υπηρεσιών μπορεί σύμφωνα με το νόμο 3649 του 2008 να άρει το απόρρητο και να γίνει γνωστός ο λόγος της παρακολούθησής του Νίκου Ανδρουλάκη. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες οι εντάσεις για το θέμα του απορρήτου θα συνεχιστούν και μάλιστα θα είναι σκληρές. 

Διαβάστε επίσης:

Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε από τη Βουλή ο Ραγκούσης

ΝΔ: Απάντησε με βίντεο στα «fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις»

Εξεταστική για υποκλοπές: Λαλίστατος και πρόθυμος να συνδράμει ο κ. Δραβίλλας

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 09:48
Exit mobile version