search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:05
MENU CLOSE

Πετρέλαιο κίνησης: Εκτόξευση πάνω από τα 2 ευρώ – Παρελθόν η επιδότηση από 1η Οκτωβρίου (Video)

16.09.2022 10:03
antlia_new

Επικύνδυνα την ανηφόρα αναμένεται να πάρει η τιμή του πετρελαίου κίνησης καθώς από την 1η Οκτωβρίου καταργείται η επιδότηση στην αντλία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, η τιμή της θα φτάσει τα 2 ευρώ και θα πωλείται ακριβότερα από τη απλή αμόλυβδη.

Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου η έκπτωση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης που δίνεται στην αντλία θα αποτελέσει παρελθόν με αποτέλεσμα να αναμένεται εκτόξευση της τιμής.

Σήμερα, η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης με την έκπτωση είναι γύρω στο 1,90 ευρώ και η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης είναι 1,960 ευρώ.

«Δεν αποκλείεται να δούμε την τιμή του πετρελαίου κίνησης να φτάνει ή ακόμα και να ξεπερνά αυτήν της βενζίνης», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Μαρία Ζάγκα.

Τέλος να σημειωθεί ότι η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, όπως στις μεταφορές.

Διαβάστε επίσης:

Ρεύμα: Πόσο πρέπει να μειώσετε την κατανάλωση για να έχετε έκπτωση στον λογαριασμό

Κύρια κατοικία: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών

Στη δίνη της ενεργειακής κρίσης η Ευρώπη: Δυστυχώς δεν θα σας σώσουμε λένε οι ΗΠΑ μετά το ρωσικό «ψαλίδι» στις ροές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:05