search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:46
MENU CLOSE

Ευρωβουλή: Η Καϊλή στήριξε «δεξιό» γραμματέα για την Ευρωβουλή – Πώς εξηγείται η στάση της 

20.09.2022 06:00
euakaili_new

Συζήτηση σήκωσε στα πολιτικο-δημοσιογραφικά γραφεία η στάση της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Αφορμή στάθηκε η ψηφοφορία για τον επόμενο γραμματέα της Ευρωβουλής, ο οποίος ήταν πρώην συνεργάτης της νυν προέδρου (προερχόμενης από το ΕΛΚ) Ρομπέρτας Μετσόλας. Αυτό που συζητιέται στην Ευρωβουλή είναι ότι η ελληνίδα Ευρωβουλευτής «έσπασε» την γραμμή της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Ο νέας Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλέξανδρο Χιοτσέτι στηρίχθηκε από την Ευρωομάδα του ΕΛΚ από την οποία και προέρχεται, το Renew Europe (Ευρωομάδα Μακρόν), και τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές. Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι η Εύα Καϊλή «έσπασε» τη γραμμή εντός της ομάδας της ψηφίζοντας υπέρ του «Δεξιού» υποψηφίου. 

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν ψήφισε μόνο αυτή τον Χιοτσέτι αλλά ακόμα μία Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (η ψηφοφορία έγινε ανάμεσα στους 14 Αντιπροέδρους και την πρόεδρο) η οποία προέρχεται από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Μαζί με την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή ψήφισε υπέρ και η Ιταλία Πίνα Πιτσιέρνο. Αυτό που αφήνει η πλευρά της κ. Καϊλή να εννοηθεί είναι ότι δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη γραμμή από την Ευρωομάδα της αλλά ήταν μία διαδικασία που αφορούσε καθαρά το Προεδρείο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. 

Για να υποστηριχθεί η θέση της κ. Καϊλή γίνεται αντιληπτό ότι από τους 5 Αντιπροέδρους που έχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου το S&D οι δύο ψήφισαν υπέρ του νέου Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr οι δύο Ευρωβουλευτίνες δέχθηκαν κριτική αλλά και εξηγήσεις για το σκεπτικό της απόφασής τους από την επικεφαλής της Ευρωομάδας αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτό που παρουσιάστηκε περί οργής. 

Να σημειωθεί ότι η επικεφαλής της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρσία προέρχεται από την Αριστερή τάση της ομάδας και θεωρείται ριζοσπαστική. Βέβαια, όπως λένε πληροφορίες από τις Βρυξέλλες πολλές φορές έχει αμφισβητηθεί από Ευρωβουλευτές της ομάδας της, κυρίως του νότου. Σε κάθε περίπτωση ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ενημερώθηκε για τη στάση της. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών η Ισπανίδα Ευρωβουλευτής μίλησε για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Έλενα Ράπτη: Ζευγάρι με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο

Yποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο Θανάσης Κατερινόπουλος (Video)

ΔΕΘ: Ο «μυστικός» διάλογος με τον Ζέρβα – Τι είπε στον Τσίπρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32