search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:35
MENU CLOSE

«Παγιδευμένοι»: Σοβαρή αλλαγή «φρουράς» στην εποχή μετά τις «Άγριες μέλισσες» 

20.09.2022 17:40
ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΑΝΤ1 5

Σε άλλο γήπεδο δείχνει ότι θέλει να «παίξει μπάλα» η σειρά «Παγιδευμένοι» του ΑΝΤ1.

Έδωσε την αίσθηση με το χθεσινοβραδινό, πρώτο, επεισόδιο ότι, παρά το δύσκολο θέμα και το επίσης δύσκολο χρονικό διάστημα στο οποίο είναι προγραμματισμένη, αν μη τι άλλο θα έχει το κοινό που του αρέσουν μυθοπλασίες τέτοιας θεματολογίας.

Προσοχή. Είναι ευρύτερης «σκόπευσης» η σειρά. Δεν είναι για λίγους. Όμως συνιστά μια διαφορετική πρόταση. Όπως και η ΕΡΤική «Κάνε ότι κοιμάσαι».

Τί έχουμε εδώ, όπως θα αναρωτιόταν και ο σεφ Κουτσόπουλος. Έχουμε μια δικαστικοεγκληματολογικοαστυνομικη περιπέτεια που μόνον υπόθεση μπορούμε να κάνουμε ότι πιθανόν να έχει και ρομάντσο. Για την ώρα δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Αλλιώς θα είναι αναμενόμενο κλισέ.

Οι κεντρικοί χαρακτήρες, ένας νέος ηλικιακά εισαγγελέας με ισχυρό αξιακό σύστημα και ηθική και μια δικηγόρος, νέα, ορεξάτη, άρα φιλόδοξη. Η νίκη, η αθώωση δηλαδή, μοιάζει να υπερισχύει αντί της σωστής απονομής δικαιοσύνης. Συγκρουσιακοί χαρακτήρες.

Η  δολοφονία μιας νέας γυναίκας,  υποχρεώνει να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν αυτοί οι δύο άνθρωποι και οι εντελώς διαφορετικοί κόσμοι τους έρχονται σε σύγκρουση. Ο ένας, αν και αδέκαστος, πρέπει να σκεφτεί πέρα από την απονομή δικαιοσύνης και η δεύτερη πρέπει να τα βάλει με τα συναισθήματά και τον επαγγελματισμό της.


Τα νομικά και αστυνομικά μαρτυρούν φροντίδα. Αλλιώς θα ήταν σα να βαδίζει κάποιος σε ναρκοπέδιο.
Η οικοδόμηση των χαρακτήρων, των οικογενειακών και επαγγελματικών περιβαλλόντων, γίνεται με μεθοδικότητα και προσοχή.

Καθώς προχωρά η πλοκή προοδευτικά εμφανίζονται και οι ήρωες που πλαισιώνουν τους κομβικούς χαρακτήρες και δίνουν βάθος πεδίου στο κοινωνικό υπόβαθρο καθενός. Διαμορφώνονται «προφίλ» ανάγλυφα. Ξεδιπλώνονται με ρυθμό οι μεταξύ τους σχέσεις και αντιλαμβάνεται από νωρίς ο τηλεθεατής «τί παίζεται» εικάζοντας όμως τί μπορεί να περιμένει στη συνέχεια. Διότι στο πρώτο κιόλας επεισόδιο συνέβη διπλή ανατροπή. Έχει ή δεν έχει σχέση το θύμα με τη δικηγόρο;

Ενδιαφέρον έχει η επιλογή τοποθεσιών με τον Πειραιά και σημεία των νοτίων προαστίων να έχουν τη σημασία τους για την πλοκή.
Οι νότες από το πιάνο έχουν κι εκείνες, από τη μουσική για τη σειρά, το μερίδιο που τους αναλογεί στην πλοκή και δίνουν τον τόνο. Εντείνουν την αγωνία.
Στα πιο «βαθιά νερά» της υπόθεσης, που καλούνται να διαχειριστούν ο εισαγγελέας Δημήτρης Μαρκέτος και η δικηγόρος Άννα Ροδίτη, φαίνεται ότι η σειρά θα κινηθεί στα προσεχή επεισόδια. Το πρώτο επεισόδιο έθεσε στέρεες βάσεις για την πορεία της σειράς.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτιά Mega στην τηλεθέαση με την έναρξη των νέων σειρών μυθοπλασίας

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ άνοιξε τη συζήτηση για το τέλος της τηλεοπτικής κυριαρχίας

Σασμός: Το Twitter αποθεώνει τη Βασιλική και απογοητεύεται για την κατάληξη του Μαθιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06