search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:40
MENU CLOSE

Αγωγή Κεραμέως κατά της ΔΟΕ για την απεργία για τον Ενδοσχολικό Συντονιστή και Μέντορα

22.09.2022 11:46
kerameos_new

Κατεπείγουσα αγωγή κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας ζητά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε για τον Ενδοσχολικό Συντονιστή και τον Παιδαγωγικό Σύμβουλο-Μέντορα.

Συγκεκριμένα, η ηγεσία του υπουργείου ζητά από το δικαστήριο να κρίνει παράνομη την κηρυχθείσα από τη ΔΟΕ απεργία-αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τους νέους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου-Μέντορα οι οποίοι, όπως τονίζει το υπουργείο, «έχουν ρόλους υποστηρικτικούς του έργου των εκπαιδευτικών και της σχολικής μονάδας εν γένει, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας και του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου».

Μάλιστα, η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα, Πέμπτη (22/9), λόγω του επείγοντος.

«Η ΔΟΕ, που αρνείται συστηματικά την εφαρμογή των νόμων εν τοις πράγμασι, στοχεύοντας να επιβάλει τη βούλησή της στη Βουλή, ενώ αποπειράται διαρκώς να ματαιώσει κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης, επέδωσε στο Υπουργείο Παιδείας εξώδικο, στρεφόμενη κατά της εφαρμογής ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου» τονίζει το υπουργείο.

«Μεταξύ των επιχειρημάτων που επικαλείται είναι ότι το Υπουργείο επιδιώκει την “ενίσχυση των μονοπρόσωπων οργάνων, όπως του διευθυντή του σχολείου“, την “εντατικοποίηση της γραφειοκρατίας” που “πολύ απέχουν” από “την διασφάλιση των εργασιακών κεκτημένων των εκπαιδευτικών”, ανάμεσα σε άλλα. Με τη λογική της ήσσονος προσπάθειας, την οπισθοδρομική στάση και την άγνοια των διεθνών πρακτικών, η ΔΟΕ, που πρώτη θα έπρεπε να επιδιώκει τη στήριξη του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας με κάθε πρόσφορο μέσο, υπονομεύει τελικά τα ίδια τα συμφέροντα του κλάδου που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Παξοί: Τύχη… βουνό για τουρίστρια – Έπεσε σε γκρεμο και σώθηκε

Κρήτη: Τραγωδία στα Χανιά – Πέθανε μέσα στο αεροπλάνο

Έτσι κλέβουν κινητά σε βενζινάδικα – Πως να προστατευτείτε (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31