search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:03
MENU CLOSE

Το γράμμα του Πέτρου Φιλιππίδη στον γιο του: «Παιδί μου μην ακούς κανέναν, να ανοίξεις έναν δρόμο δικό σου»

22.09.2022 14:06
filippidis-petros_new

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα γράμμα του Πέτρου Φιλιππίδη με το οποίο ο ηθοποιός απευθύνεται στον γιο του, συμβουλεύοντάς τον -μεταξύ άλλων- να μείνει αποστασιοποιημένος από το παρελθόν και να ανοίξει έναν νέο, δικό του δρόμο.

Πρόκειται για ένα γράμμα το οποίο ο ηθοποιός είχε γράψει πριν από τις καταγγελίες που τον βαραίνουν, επισημαίνοντας πόσο πολύ θαυμάζει τον γιο του και πόσο πιστεύει τόσο στον ίδιο όσο και τη νέα γενιά.

«Αυτό που θαυμάζω εγώ δεν είναι κάποιος γνωστός, δεν είναι κάποιος επώνυμος, δεν είναι κάποιος μεγάλος -και στην ηλικία-, είναι κάποιος μικρός, πολύ μικρός που αντιπροσωπεύει μια μεγάλη, πολύ μεγάλη μερίδα του μελλοντικού μας κόσμου, του κόσμου ολόκληρου, του παρόντος αλλά κυρίως του μέλλοντος. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Δημήτρης Φιλιππίδης, γιος του Πέτρου Φιλιππίδη και της Ελπίδας Νίνου, της Ευαγγελίας του Νίκου και της Ελένης.

Σε θαυμάζω παιδί μου και μέσα από τον θαυμασμό μου σε εσένα θαυμάζω όλη τη νέα γενιά. Όλους τους νέους ανθρώπους που είμαι σίγουρος ότι πέρα από τις αντιξοότητες, τις άθλιες συνθήκες παγκοσμιοποιημένης διαβίωσης, θα βγείτε καθαροί, μεγάλοι, ώριμοι, δημιουργικοί, επαναστάτες και ελεύθεροι. Σου εύχομαι να μην μοιάσεις καθόλου στους πατεράδες σου, να ανοίξεις ένα δρόμο δικό σου, γιατί πρέπει και γιατί μπορείς.

Παιδί μου μην ακούς κανέναν παρά μόνο την καρδιά σου, άκου τη σωστά και αυτή θα σε οδηγήσει στο φως. Αυτόν θαυμάζω λοιπόν εγώ, σε αυτόν ελπίζω, σε αυτόν επενδύω, σε αυτόν ποντάρω, σε αυτόν στοιχηματίζω, σε αυτόν και σε όλους τους συμμαθητές σου. Το μόνο που χρειάζεστε και εσύ και οι “φίλοι σου” είναι η ευχή μου. Αυτή την έχετε. Βοηθήστε μας να βγούμε στο φως μαζί σας. Για όση ζωή μας απομένει. Γιατί η ζωή είναι δική σας. Με την αγάπη μου, ο πατέρας σου» έγραφε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Διαβάστε επίσης:

ΣΤΑΣΥ: Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η χθεσινή απεργία των σωματείων της

Μάρθα Καραγιάννη: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» – Πλήθος κόσμου στο Α’ Νεκροταφείο (photos/videos)

Γεωργία Μπίκα: Στο αρχείο η δικογραφία για την υπόθεση βιασμού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:01