search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 19:11
MENU CLOSE

Αυστραλία: Βρέθηκε ένας… γελαστός καρχαρίας (Video)

25.09.2022 23:47
karhsa

Ένα περίεργο είδος καρχαρία με τεράστια μάτια και ένα… ανατριχιαστικό χαμόγελο ανασύρθηκε από ψαράδες στις ακτές της Αυστραλίας.

Ένας από τους ψαράδες ανέβασε φωτογραφία του καρχαρία στο Facebook. Ο καρχαρίας έχει προβληματίσει τους επιστήμονες καθώς δεν είναι σίγουροι σε ποιο είδος ανήκει. Κάποιοι εικάζουν ότι ανήκει στο είδος Isistius brasiliensis, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι Mitsukurina owstoni ή Etmoptedidae.

Μοιάζει με καρχαρία kitefin βαθέων υδάτων (Dalatias licha), που είναι γνωστοί στα νερά της Αυστραλίας», είπε στο Newsweek ο Christopher Lowe, διευθυντής του Shark Lab στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Long Beach. «Αν και, είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα χωρίς να μπορεί να δει ολόκληρο το δείγμα», πρόσθεσε.

«Είναι επίσης πιθανό ο καρχαρίας να ανήκει σε ένα είδος που δεν έχει ξαναδεί», είπε ο Lowe. «Ανακαλύπτουμε συνεχώς νέα είδη καρχαριών βαθέων υδάτων και πολλοί μοιάζουν πολύ μεταξύ τους». Ο Charlie Huveneers, ένας επιστήμονας με ειδίκευση στους καρχαρίες στο Πανεπιστήμιο Flinders στην Αυστραλία, είπε στο Live Science ότι συμφωνούσε με την θεωρία, που εξέφρασε ένας άλλος επιστήμονας, ο Brit Finucci, να είναι ένας καρχαρίας του είδους gulper.

«Στο παρελθόν, οι καρχαρίες gulper στοχοποιήθηκαν από την αλιεία για το ηπατικό τους λάδι στη Νέα Νότια Ουαλία», είπε ο Finucci. Οι περισσότεροι καρχαρίες gulper πέφτουν συχνά στα δίχτυα των ψαράδων με αποτέλεσμα, «ορισμένα είδη να απειλούνται πλέον και γι’ αυτό προστατεύονται σε μεγάλο βαθμό στην Αυστραλία», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Κλιματική αλλαγή: Προς «αχαρτογράφητα εδάφη καταστροφής» οι επιπτώσεις

Θλιβερές εικόνες στην Τασμανία: Πάνω από 200 φάλαινες ξεβράστηκαν στις δυτικές ακτές της (photos/videos)

Έρευνα: Το lockdown μείωσε κατά 41% την αιθάλη στη Nότια και Δυτική Ευρώπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 19:10