search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 04:21
MENU CLOSE

Zωγράφου: Σχέση με κακοποιό είχε η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη

27.09.2022 17:58
Zografoy- sillipsis- new

Εντύπωση προκάλεσε η είδηση ότι μια 22χρονη δόκιμη αστυνομικός είναι μεταξύ των 22 συλληφθέντων της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στις κτιριακές εγκαταστάσεις της παλιάς εστίας του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικές αρχές η φοιτητική εστία χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο και καταφύγιο κακοποιών οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στις ληστείες και στη διακίνηση των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 22 άτομα, εκ των οποίων τα 13 συνελήφθησαν στην Πολυτεχνειούπολη και οι υπόλοιποι εννέα σε σπίτι. 

Μεταξύ των εννέα ατόμων που συνελήφθησαν σε διαμερίσματα της ευρύτερης περιοχής ήταν και η δόκιμη αστυνομικός, η οποία είχε ενεργό ρόλο και ενημέρωνε τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας.  Αυτή φαίνεται ότι διατηρούσε δεσμό με ένα άτομο που έχει ποινικό παρελθόν και έχει απασχολήσει τις αρχές.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Εις βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Θεοδωρικάκος: «Τα Πανεπιστήμια και οι εστίες τους είναι για φοιτητές και όχι για σεσημασμένους κακοποιούς»

Δήλωση για την αστυνομική επιχείρηση στου Ζωγράφου έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος:  «Η σημερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου απέδειξε άλλη μια φορά αυτό που όλοι, δυστυχώς, γνωρίζουμε επί δεκαετίες: Ότι υπάρχουν πανεπιστημιακοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε κέντρα ανομίας, παραβατικότητας και σε ορμητήρια για πράξεις βίας και εγκληματικότητας.

Τα πανεπιστήμιά μας είναι για τους φοιτητές. Οι εστίες είναι για να στεγάζουν το όνειρο της ελληνικής οικογένειας για ίσες ευκαιρίες των παιδιών της στη μόρφωση. Δεν είναι για σεσημασμένους κακοποιούς και εγκληματίες.

Η κυβέρνησή μας, με πράξεις, είναι αποφασισμένη να φέρει ως πραγματικότητα το αίσθημα ασφαλείας μέσα στο Πανεπιστήμιο. Για όλους. Για τους φοιτητές, για τους καθηγητές και τους εργαζόμενους» καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός ΠροΠο.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για τη δολοφονία του 52χρονου στη Χρυσούπολη

Πεδίον του Άρεως: Βρέθηκε μαχαιρωμένος άνδρας – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Κορωνοϊός: Πέθαναν σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Νέα σοκαριστικά ευρήματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19