search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 06:24
MENU CLOSE

Ζάχος Χατζηφωτίου: Ο χλιδάτος γάμος με την Τζένη Καρέζη, τα πέντε διαζύγια και η μυθική ζωή ενός γνήσιου bon viveur (Video/Photos)

30.09.2022 15:07
xatzifotioy-zaxos-new

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών άφησε ο Ζάχος Χατζηφωτίου στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ όπου είχε εισαχθεί πριν μερικές εβδομάδες σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας με τον πύρινο λόγο του, βρέθηκε πολλές φορές στο επίκεντρο, προκαλώντας πάντα τόσο όσο χρειαζόταν.

Ποιος ήταν ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου 1923, ο Ζάχος Χατζηφωτίου αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην κατοχή, σε ηλικία 17 ετών, απέδρασε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρώτα ως στρατιώτης στους Ποντικούς της Ερήμου, στην πολιορκία του Τομπρούκ, και μετά συμμετέχοντας στην ΙΙΙη Ορεινή Ταξιαρχία – Ρίμινι, η οποία μπήκε πρώτη στο Ρίμινι, όπου και παρασημοφορήθηκε.

Μετά το τέλος του πολέμου και την επιστροφή του εργάστηκε στις επιχειρήσεις της οικογένειάς του μέχρι το 1956, ενώ μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι.

Την περίοδο 1962-1970 δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία, ενώ από το 1970 εμφανίζεται πλέον ως συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Υπήρξε χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977.

Κατόπιν εργάστηκε στην τηλεόραση όπου έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».

Επιπλέον, ήταν συγγραφέας των βιβλίων «Τα εν οίκω… εν Δήμω», «Πωλείται Συνείδησις», «Συννεφιάζει και στη Μύκονο», «Πάντα την Κυριακή», «Ο Ίακχος κι εγώ», «100 εκπομπές», «Χιούμορ και ζωγραφική», «Τα Μονοπάτια του Πολέμου» και άλλα.

Οι πέντε γάμοι και τα πέντε διαζύγια

Ο Χατζηφωτίου παντρεύτηκε συνολικά, πέντε φορές. Ο πρώτος του γάμος ήταν με μια Γαλλίδα, κόρη στρατηγού με την οποία χώρισε όταν ο πατέρας της είπε στον Χατζηφωτίου να τον βάλει στο Γαλλικό στρατό.

«Ο πρώτος γάμος έγινε όταν ήμουν στη Βηρυτό, μετά τις μάχες του Ελ Αλαμέιν. Πατέρας έγινα στο δεύτερο γάμο μου, στα 27 μου. Δεν νομίζω να είχα λαχτάρα να κάνω οικογένεια, αλλά προέκυψε. Αγάπησα βέβαια. Με καμία από τις γυναίκες μου δεν είχα να χωρίσω οικονομικά, γι’ αυτό και δεν είχαμε τσακωμούς και διενέξεις» είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο People

Αφού πήρε διαζύγιο, παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, τη Δανάη Σωσσίδη, γόνο της οικογένειας Κύρου, της εφημερίδας «Εστίας», με την οποία έφεραν στον κόσμο την κόρη τους Μανίτα.

Ο επόμενος γάμος ήταν πάλι στο Παρίσι με μια Γαλλίδα, την Ιρέν, η οποία δούλευε στον Ντιόρ, ενώ έβαλε το τέταρτο στεφάνι του με την Τζένη Καρέζη σε ένα γάμο όπου οι καλεσμένοι ήταν 500 και οι απρόσκλητοι 5.000.

Μετά την Καρέζη, ο Ζάχος Χατζηφωτίου παντρεύτηκε την τέως Μις Ελλάς Κατερίνα Παπαδημητρίου.

Ο χλιδάτος γάμος με την Τζένη Καρέζη και οι… απρόσκλητοι θαυμαστές

Την άνοιξη του 1962 η Τζένη Καρέζη και ο Ζάχος Χατζηφωτίου παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο στη Φιλοθέη.

Επρόκειτο για το κοσμικό γεγονός των ημερών με τους καλεσμένους να μην μπορούν τελικά να παρακολουθήσουν την τελετή, καθώς πάνω από 5000 απρόσκλητοι θαυμαστές της ηθοποιού βρέθηκαν έξω από την εκκλησία.

Το ζευγάρι, τον πρώτο καιρό του γάμου του έδειχνε να ζει με αγάπη και ευτυχία, ωστόσο, λίγο καιρό μετά, ο Ζάχος Χατζηφωτίου άρχισε να ασχολείται με τη ναυτιλία και τα ωράρια των δύο στάθηκαν αφορμή ώστε να απομακρυνθούν.

Μετά από πέντε χρόνια κοινής ζωής, οι δυο τους αποφάσισαν να χωρίσουν, κρατώντας χαμηλό προφίλ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Διαβάστε επίσης:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (2/10) στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου

Άκης Τσοχατζόπουλος: Με ιδιόγραφο σημείωμά του ανέφερε ότι κάποιοι τον απειλούσαν για να σιωπήσει (Photos/Video)

Ώρες κοινής ησυχίας: Αλλάζει από αύριο το ωράριο – Τι απαγορεύεται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32