search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:34
MENU CLOSE

Πρέσπες: Χαλάζι σε μέγεθος κερασιού κατέστρεψε καλλιέργειες (Photos/Videos)

02.10.2022 12:20
xazali_prepes

Σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες φασολιού προκάλεσε η ισχυρή χαλαζόπτωση, που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου, κυρίως τις περιοχές του Λευκώνα και των Καρυών.

Δεκαπέντε λεπτά χαλαζιού σε μέγεθος κερασιού ήταν αρκετά για προκαλέσουν ολική καταστροφή στους οπωρώνες της Καστοριάς λίγο πριν ξεκινήσει η συγκομιδή.

Η ζημιά φαίνεται ότι είναι πιο μεγάλη στη φασολοπαραγωγική περιοχή της Πρέσπας, όπου το χαλάζι έστρωσε στα λευκά τους δρόμους της περιοχής.

Πηγή: ertnews.gr

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών «ο Πελεκάνος», Κώστας Ναλπαντίδης, ανέφερε ότι «η παραγωγή ήταν έτοιμη και την επόμενη βδομάδα οι καλλιεργητές θα ξεκινούσαν το αλώνισμα το φασολιών».

Μάλιστα έκανε λόγο για πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα που δεν έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν καθώς η χαλαζόπτωση τον μήνα Οκτώβριο είναι κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει στην περιοχή.

Πηγή: kozan.gr

Το χαλάζι είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπυρίσει τα φασόλια και να τα ρίξει στο έδαφος. Οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν στα χωριά Μικρολίμνη, Καρυές και Λευκώνας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κακοκαιρία προκάλεσε σε κάποιες περιοχές και ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος.

Διαβάστε επίσης:

Φθιώτιδα: Φωτιά τώρα στο Μελιδόνι – Καίγεται δασική έκταση

Επίδομα μητρότητας: Επεκτείνεται από 6 σε 9 μήνες στον ιδιωτικό τομέα

Κοζάνη: Φωτιά κατέστρεψε το ιστορικό δημαρχείο Σερβίων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:33