search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:47
MENU CLOSE

Άλμπερτ Μπουρλά: Θετικός στον κορωνοϊό για δεύτερη φορά ο ισχυρός άνδρας της Pfizer

03.10.2022 13:56
albert_bourla_new

Για δεύτερη φορά σε δύο μήνες νόσησε από κορωνοϊό ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο διευθυντής της εταιρίας Pfizer, που δημιούργησε ένα από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια για την αντιμετώπιση του ιού.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά λέει πάντως πως «αισθάνεται καλά και δεν έχει συμπτώματα».

Ο 60χρονος Μπουρλά νόσησε από κορωνοϊό τον Αύγουστο και έκανε θεραπεία με το αντιϊκό χάπι Paxlovid, που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ασθενών υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά έχει κάνει τέσσερις δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε η Pfizer σε συνεργασία με τη BioNTech, αλλά είπε ότι δεν έκανε το νέο δισθενές ενισχυτικό επειδή προσεβλήθη από τον ιό πρόσφατα.

«Δεν έκανα την ενισχυτική δόση, ακολουθώντας τις οδηγίες του CDC και περίμενα να περάσουν τρεις μήνες από την προηγούμενη προσβολή μου από τον COVID, στα μέσα Αυγούστου», διευκρίνισε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Η Pfizer συνεργάστηκε με την BioNTech και τη Moderna για το δισθενές ενισχυτικό εμβόλιο, με στόχο την αντιμετώπιση των υποπαραλλαγών BA.5 και BA.4 Omicron, που αποτελούν αντίστοιχα το 84,8% και το 1,8% του συνόλου των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία.

Τον Αύγουστο η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA) έδωσε την άδεια για τη χρήση του νέου ενισχυτικού εμβολίου, με στόχο να ελεγχθεί η εξάπλωση των υποπαραλλαγών BA.4 και BA.5

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν προ ημερών ότι περισσότερες από 25 εκατομμύρια δόσεις του ενισχυτικού εμβολίου είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Βραβεία Νόμπελ: Στον γενετιστή Σβάντε Πάαμπο δόθηκε το Νόμπελ Ιατρικής

Μαντάμ Γου: Η ιδιοκτήτρια του θρυλικού εστιατορίου πέθανε σε ηλικία 106 ετών – Από τον «κήπο» της πέρασε όλο το Χόλιγουντ

ΗΠΑ – Κυκλώνας Ίαν: Στους 62 οι νεκροί σε Φλόριντα και Β. Καρολίνα (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:44