search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:38
MENU CLOSE

Ινδονησία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες – Οπαδοί ξεψυχούσαν στα χέρια των παιχτών

03.10.2022 20:18
indonisia_new

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η ποδοσφαιρική τραγωδία που έλαβε χώρα στην Ινδονησία, με απολογισμό τουλάχιστον 125 νεκρούς.

Ο προπονητής της γηπεδούχου ομάδας Arema FC, της Ινδονησίας, περιγράφοντας τα όσα έγιναν μέσα στο στάδιο είπε ότι οπαδοί ξεψυχούσαν στα χέρια των ποδοσφαιριστών και ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 32 παιδιά.

Ο Χαβιέ Ρόκα δήλωσε ψυχολογικά διαλυμένος από όσα έγιναν στον αγώνα το περασμένο Σάββατο στην Ιάβα. Το νεότερο θύμα είναι μόλις τριών ετών. Τα παιδιά που πέθαναν είναι από 3 έως 17 ετών. 

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο BBC είπε ότι η αστυνομία έκανε «συνεχώς και γρήγορα» ρίψη δακρυγόνων όταν η κατάσταση άρχισε να φεύγει εκτός ελέγχου. Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν οπαδούς να σκαρφαλώνουν πάνω από φράχτες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν.

Ένας ακόμη μάρτυρας, ανέφερε στο BBC ότι μια θάλασσα καπνού στις εξέδρες προκάλεσε στιγμιαίο πανικό στους θεατές. «Τα μικρά παιδιά έκλαιγαν, οι γυναίκες λιποθυμούσαν, κραυγές ακούγονταν παντού, όλοι άρχισαν να συρρέουν προ τα έξω», είπε.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα εναντίον 18 αστυνομικών μετά την ρίψη δακρυγόνων στο γήπεδο όταν έληξε ο αγώνας.

Πάνω από 320 είναι οι τραυματίες και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι αστυνομικοί έριχναν τα δακρυγόνα κατά ριπάς. 

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός για το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod – Ο Πούτιν κινητοποιεί το «όπλο της Αποκάλυψης» (Photos/Videos)

Βραβεία Νόμπελ: Στον γενετιστή Σβάντε Πάαμπο δόθηκε το Νόμπελ Ιατρικής

Monty Python: Η συγκλονιστική εξομολόγη του Eric Idle για τον καρκίνο – «Δεν είχα κλάψει μέχρι που μου είπαν ότι θα ζήσω»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:34