search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:28
MENU CLOSE

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν είμαστε τυχεροί, είμαστε έξυπνοι που ψηφίσαμε ΝΔ το 2019 (video)

04.10.2022 11:27
adwnis_georgiadis1211

Συζήτηση για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη είχαν στο πάνελ της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα από την Ολλανδία, προκειμένου να κάνει τη σύγκριση με την ελληνική πραγματικότητα…

«Πριν από δέκα μέρες η μεγαλύτερη αλυσίδα φούρων στην Ολλανδία, χίλιοι φούρνοι, έκλεισαν την ίδια ημέρα. Λουκέτο. Για ποιο λόγο έκλεισαν; Γιατί στην Ολλανδία η κυβέρνηση δεν δίνει καμία επιδότηση στο ρεύμα…» είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Για καλό μας το λέτε αυτό; Ότι έκλεισαν χίλιοι φούρνοι;» σχολίασε ο Δημήτρης Οικονόμου.

«Προσπαθώ να εξηγήσω την εποχή που ζούμε» είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

«Στην Ολλανδία συμβαίνει το εξής παράδοξο που το ξέρει όλος ο κόσμος», παρενέβη ο Δημήτρης Βίτσας. «Η Ολλανδία έχει φυσικό αέριο, αλλά αρνείται να κάνει εξορύξεις γιατί υπάρχουν μεγάλα συμβόλαια και δεύτερον υπάρχει το Ευρωπαϊκο Χρηματιστήριο Αερίου (TTF) που είναι εκεί».

Τον λόγο πήρε πάλι ο Υπουργός Ανάπτυξης λέγοντας:

«Στην Ελλάδα δεν έκλεισαν οι φούρνοι, γιατί εδώ η κυβέρνηση και ειδικά στους φούρνους δίνει αυξημένη επιδότηση». «Είμαστε τυχεροί δηλαδή που δεν έκλεισαν οι φούρνοι…» είπε ο Δημήτρης Οικονόμου με τον Άδωνη Γεωργιάδη να απαντά: «Δεν είμαστε τυχεροί, είμαστε έξυπνοι που ψηφίαμε Νέα Δημοκρατία τον Ιούλιο του 2019. Και έχουμε τη μεγαλύτερη επιδότηση στο ρεύμα από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Λάδι (Λιβυκό) στη φωτιά

Η ακρίβεια πνίγει τους πολίτες – Μικρές οι παρεμβάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης

Πετρέλαιο κίνησης: Μπαράζ αυξήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης φέρνει η κατάργηση της επιδότησης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:28