search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:01
MENU CLOSE

Μάρτιν Σκορσέζε: Ο κινηματογράφος εξευτελίζεται, μειώνεται ως μορφή τέχνης – Τι είπε για την εμμονή με τις εισπράξεις (Video)

14.10.2022 19:57
martin scorceze098- new

Καθηλωτικός και συνάμα αιρετικός ο Μάρτιν Σκορσέζε δεν μασάει τα λόγια του για την αγάπη της ζωής του, τον κινηματογράφο.

Στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του “Personality Crisis: One Night Only” στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, είπε ότι «ο κινηματογράφος υποτιμάται, εξευτελίζεται, μειώνεται από όλες τις πλευρές, και σίγουρα ως μορφή τέχνης», όπως μετέδωσε το IndieWire.

«Από τη δεκαετία του ’80, εστιάζουμε στους αριθμούς. Είναι προσβλητικό. Το κόστος μιας ταινίας είναι η μία πλευρά. Είναι κατανοητό ότι μια ταινία κοστίζει ένα συγκεκριμένο ποσό, και περιμένουν να πάρουν τουλάχιστον το ποσό αυτό πίσω… [Αλλά] η έμφαση δίνεται τώρα στους αριθμούς: στο Σαββατοκύριακο πρεμιέρας,στο πόσα έβγαλε στις ΗΠΑ, πόσα έβγαλε στην Αγγλία, πόσα έβγαλε στην Ασία, πόσα έβγαλε σε ολόκληρο τον κόσμο, πόσους θεατές είχε…».

Ως κινηματογραφιστής και ως άτομο που δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς τον κινηματογράφο, «το βρίσκω πολύ προσβλητικό» είπε.

Διαβάστε επίσης:

Βάσω Λασκαράκη: «Όταν δεν μιλάει το ζευγάρι, είναι η αρχή της καταστροφής» – Τι είπε για τη σειρά «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη»

Άγγελος Μπράτης: Ο χωρισμός με τον σύντροφό του και η συμμετοχή του στο J2US (Video)

Η Βικτόρια Μπέκαμ έσβησε το τατουάζ με τα αρχικά του συζύγου της, Ντέιβιντ – Ποιος είναι ο λόγος (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:00