search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:48
MENU CLOSE

Κρήτη: Ένας νεκρός και 2 αγνοούμενοι λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας (Photo & Video)

15.10.2022 12:22
creta1

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη, καθώς μετά από τον κατακλυσμό που προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες.

Εκτός από τις τεράστιες υλικές ζημιές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, υπάρχουν πληροφορίες πως υπάρχει ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι!

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο άτυχος άνδρας φαίνεται να εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του όταν προσπάθησε να περάσει από πλημμυρισμένο δρόμο. 

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύτες της ΕΜΑΚ προκειμένου να ερευνήσουν στα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν στη θάλασσα και είναι τουλάχιστον 20. Την ίδια στιγμή, αγνοούνται τουλάχιστον δύο ακόμη άνθρωποι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που παρασύρθηκαν τα οχήματά τους, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές και για έναν πεζό που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Η κακοκαιρία που ξέσπασε στο νησί ήταν πρωτόγνωρη.

Εικόνες χάους και στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Εικόνες χάους παρατηρούνται και στον ΒΟΑΚ με πολλά ακινητοποιημένα οχήματα, ενώ το διεθνές αεροδρόμιο του ΗρακλείουΝίκος Καζαντζάκης είναι κλειστό τουλάχιστον μέχρι τις 3:00 οπότε και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, μιας και η Νέα Αλικαρνασσός έχει πλημμυρίσει σε μεγάλη έκτασή της. Εκατοντάδες είναι οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής για απάντληση υδάτων και για απεγκλωβισμό ατόμων. Παράλληλα, υπάρχει κι ένας εγκλωβισμένος οδηγός στον Καρτερό με την 3η ΕΜΑΚ να σπεύδει για να τον απεγκλωβίσει.

Όπως τονίζει η τοπική ιστοσελίδα cretalive μεγάλος όγκος νερού έκλεισε το Lidl στην περιοχή της Αμμουδάρας, ενώ το βάρος των υδάτων έκανε τις γυψοσανίδες να καταρρεύσουν, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ωστόσο το κατάστημα διέκοψε τη λειτουργία του.

Αναφορές για σοβαρά προβλήματα υπάρχουν από την περιοχή της Αγίας Πελαγίας του δήμου Μαλεβιζίου, όπου καταστήματα πλημμύρισαν και κόσμος σκαρφάλωσε σε πατάρια και άλλα ψηλά σημεία για να αποφύγει τον αναπάντεχα μεγάλο όγκο του νερού.

Δέντρο έπεσε στην οδό Μ.Καραναστάση, στις Μεσαμπελιές στο Ηράκλειο, με την Πυροσβεστική υπηρεσία να σπεύδει άμεσα.

Μικροπροβλήματα σημειώνονται με την ηλεκτροδότηση, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής να αναφέρονται εκτεταμένα ζητήματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα που φιλοξενούνται στο cretalive, χρειάζεται προσοχή ως αργά το μεσημέρι χωρίς πάντως να σημαίνει πως και το απόγευμα δεν θα ναι δύσκολο καθώς αφού ηρεμήσει για λίγο ο καιρός η κακοκαιρία θα επιστρέψει και αργότερα δίνοντας κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Κανένα βήμα δεν έγινε άσκοπα» – Η νέα ανάρτηση της συζύγου του

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στα χέρια της αστυνομίας ένας ακόμα άντρας

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε ορισμένα σημεία, συννεφιά σε όλη τη χώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:47