search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:41
MENU CLOSE

Μηταράκης για Έβρο: Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στους 92 μετανάστες

15.10.2022 17:48
mitarakis876-new

«Ντροπή για τον πολιτισμό» χαρακτήρισε ο Νότης Μηταράκης την απάνθρωπη εργαλειοποίηση των μεταναστών από την Τουρκία.

Σχολιάζοντας την είδηση, σύμφωνα με την οποία Τούρκοι εγκατέλειψαν γυμνούς μετανάστες στις όχθες του Έβρου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έγραψε στο Twitter: «Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες τους οποίους διασώσαμε στα σύνορα. Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την ΕΕ».

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο».

»Χθες, η προκλητικότητά της ξεπέρασε κάθε όριο, όταν και Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό».

»Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά».

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε χθες Παρασκευή τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο. Επιπλέον ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: «Κοινή παραγγελία φυσικού αερίου των 27 της ΕΕ για να μειωθούν οι τιμές

Μητσοτάκης σε στελέχη της ΝΔ: Να μην παρεισφρήσει στο λόγο μας η αλαζονεία της επιτυχίας

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια στην Τουρκία για την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο – Επιστολή Δένδια σε Τσαβούσογλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:40