search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:55
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: Πελατειακές νοοτροπίες μεταβάλλουν την πράσινη μετάβαση σε ευκαιρία εξυπηρέτησης συμφερόντων

17.10.2022 16:50
Nikos Androulakis_new

«Η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη και να διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και όχι πελατειακές νοοτροπίες να τη μεταβάλουν σε ευκαιρία εξυπηρέτησης συμφερόντων» επισήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με τις επενδύσεις έργων ΑΠΕ.

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, που στηλίτευσε με ανακοίνωσή του τις πρακτικές της κυβέρνησης, και ο Νίκος Ανδρουλάκης έγραψε χαρακτηριστικά:

«Από τον Αύγουστο επισημάναμε ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ότι η Υπουργική Απόφαση του κ.Σκρέκα,  που πέρασε βιαστικά παραμονή Δεκαπενταύγουστου, αντιμετωπίζει με όρους πελατειακούς τις επενδύσεις σε ΑΠΕ για τα επόμενα χρόνια, υποθηκεύοντας το ενεργειακό μέλλον της χώρας.

Η πρόσβαση στα δίκτυα ηλεκτρισμού πρέπει να είναι ισότιμη και με διαφάνεια. Όχι να αντιμετωπίζεται ως ιδιωτική περιουσία της Κυβέρνησης προς διάθεση στα μεγάλα συμφέροντα, που θέλει κάθε φορά να εξυπηρετήσει. Στερεί τον ελάχιστο εναπομείναντα χώρο ΑΠΕ στο δίκτυο από τις ενεργειακές κοινότητες αγροτών, κτηνοτρόφων και μεταποιητών, το μοναδικό τους «όπλο» να σταθούν όρθιοι μέσα στην ενεργειακή κρίση. Ακυρώνει στην πράξη και τα οικιακά φωτοβολταϊκά στις στέγες, ένα απαραίτητο μέτρο για την προστασία των πιο ευάλωτων.  

Η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη και να διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και όχι πελατειακές νοοτροπίες να τη μεταβάλουν σε ευκαιρία εξυπηρέτησης συμφερόντων, όπως πράττει η Κυβέρνηση της ΝΔ» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρικάκος: Είναι μεγάλο θράσος οι Τούρκοι να κατηγορούν την Ελλάδα για τη δική τους βάρβαρη συμπεριφορά 

Νίκος Κοτζιάς: Πρέπει να ενημερώσουμε πως την επόμενη φορά που θα πετάξει τουρκικό drone, θα το ρίξουμε

ΣΥΡΙΖΑ: «Αντί για προώθηση των ΑΠΕ για μείωση της τιμής του ρεύματος, ρουσφέτια της κυβέρνησης σε ημέτερους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:51