Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Πανελλαδική συνδιάσκεψη πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο η Λαϊκή Ενότητα, με την συμμετοχή 600 αντιπροσώπων, κυρίως της νεολαίας.
Μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, νέοι επικεφαλής εκλέχτηκαν οι Δημήτρης Στρατούλης και Μαριάνα Τσίχλη, εισάγοντας έτσι το μοντέλο της συμπροεδρίας, όπως άλλα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη.
Στόχος είναι, όπως αναφέρθηκε, η έκφραση των κοινωνικών κινημάτων και η διαμόρφωση ενός ανατρεπτικού, αντιμνημονιακού πολιτικού και εκλογικού μετώπου, (με όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, πλην του ΣΥΡΙΖΑ) έχοντας ως αναφορές αριστερά κόμματα της Ευρώπης, όπως του Μελανσόν στη Γαλλία.
Πέραν της εκλογής των νέων οργάνων, η πανελλαδική συνδιάσκεψη ενέκρινε ομόφωνα την Πολιτική Απόφαση και τον Κανονισμό Λειτουργίας, αλλά και την τροποποίηση του τίτλου σε Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά στα πλαίσια της διεύρυνσης, ανασυγκρότησης και διεύρυνσης της.
Διαβάστε επίσης:
Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η Ολυμπιακή δάδα, ο Αλέξης Τσίπρας και η απόφαση της οικογένειας
O Ενές Καντέρ έρχεται στην Ελλάδα και θα συναντηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη
Πολυσυλλεκτικό αυτοδιοικητικό πείραμα στη Χαλκιδική
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.