search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:42
MENU CLOSE

Bloomberg: Η Τουρκία έκανε μυστική δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου

18.10.2022 15:48
missile turkish

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή τοπικής κατασκευής βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Μια κινητή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για να εκτοξευθεί ο πύραυλος από ένα αεροδρόμιο κοντά στο λιμάνι της πόλης Ρίζε γύρω στις 7 π.μ. τοπική ώρα, δήλωσαν στο αμερικανικό δίκτυο δύο πηγές που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Ο πύραυλος πέταξε 561 χιλιόμετρα (350 μίλια) και έπεσε από την ακτή του λιμανιού της Σινώπης.

Το μυστικό έργο πυραύλων που ονομάζεται Tayfun, ή Typhoon βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια. Η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη τοπικών όπλων, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έργο.

Η Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, έναν κορυφαίο αντίπαλο του ΝΑΤΟ, το 2019, δύο χρόνια αφότου η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος, με την ελπίδα ότι η συνεργασία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα βαλλιστικής άμυνας.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία και της απαγόρευσαν να παραλάβει τα αεροσκάφη F-35 stealth της Lockheed Martin Corp.

Διαβάστε επίσης:

Παρίσι: Ανατριχιαστική ομολογία για τη δολοφονία της Λόλα – Τη βίασε, τη σκότωσε και ήπιε το αίμα της! (videos)

Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί στο Κίεβο – Ένας νεκρός στο Νικολάεφ (Videos)

Σπάνιο φαινόμενο στην Καλιφόρνια: Φωτογράφος απαθανάτισε ένα λευκό ουράνιο τόξο (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:41