search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:57
MENU CLOSE

Εντολή του στρατηγού «Αρμαγεδδών» για απομάκρυνση των αμάχων από τη Χερσώνα (Video)

18.10.2022 21:41
dimopsifisma

Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να εκκενώσει τον πληθυσμό της πόλης Χερσώνα, πρωτεύουσα της περιοχής που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία στη νότια Ουκρανία, ενόψει μιας αντεπίθεσης από το Κίεβο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο διοικητής των Ρώσων.

«Ο ρωσικός στρατός θα διασφαλίσει πάνω από όλα την ασφαλή εκκένωση του πληθυσμού» από αυτή την πόλη όπου τα ουκρανικά πλήγματα κατά των πολιτικών υποδομών δημιουργούν, σύμφωνα με τον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν, «μια άμεση απειλή για τις ζωές των κατοίκων».

Αυτό δήλωσε στο ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rossia 24, τονίζοντας ότι η κατάσταση στην πόλη ήταν «πολύ δύσκολη».

«Η κατάσταση στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης μπορεί να χαρακτηριστεί τεταμένη. Ο εχθρός δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειές του να επιτεθεί σε θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων», είπε ο κ. Σουροβίκιν, ο οποίος είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων στην Ουκρανία εδώ και δέκα ημέρες.

Όπως είπε, τέτοιες επιθέσεις σημειώνονται κυρίως «στους τομείς του Κουπιάνσκ, του Λιμάν και του Μικολάιφ-Κρίβι Ριχ».

Ο διορισμένος από τη Ρωσία διοικητής της Χερσώνας επιβεβαίωσε αμέσως μετά ότι «ορισμένοι πολίτες» θα απομακρυνθούν, επικαλούμενος τον «κίνδυνο» μιας επίθεσης από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Βλαντίμιρ Σάλντο είπε ότι οι κάτοικοι τεσσάρων πόλεων θα απομακρυνθούν από τις όχθες του ποταμού Δνείπερου επειδή υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί ένα κοντινό φράγμα από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς.

Μεταξύ των υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές από τους βομβαρδισμούς είναι μεταξύ άλλων το φράγμα του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Καχόφκα και η γέφυρα Ανονόφσκι που συνδέει τη βόρεια με τη νότια όχθη του Δνείπερου. Λόγω των πληγμάτων, παρουσιάζονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στον ανεφοδιασμό των κατοίκων με τρόφιμα και νερό. Ο Σουροβίκιν έκανε μάλιστα λόγο για «άμεση απειλή για τη ζωή των κατοίκων».

Οι μελλοντικές ενέργειες του ρωσικού στρατού σε ό,τι αφορά την ίδια την πόλη της Χερσώνας «θα εξαρτηθούν από τη στρατιωτική κατάσταση», συνέχισε, λέγοντας ότι είναι ανάγκη «να διαφυλαχθεί στο μέγιστο η ζωή των πολιτών και των Ρώσων στρατιωτών».

«Δεν αποκλείουμε τη λήψη μιας πολύ δύσκολης απόφασης», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: Αν κερδίσουμε τις εκλογές, το πρώτο νομοσχέδιο στο Κογκρέσο θα διασφαλίζει το δικαίωμα στην άμβλωση (Video)

Νέα Υόρκη: Πιάστηκαν στα χέρια σε κυλιόμενες σκάλες στο μετρό – Viral το βίντεο με το άγριο ξύλο

Τζέιμς ΜακΝτίβιντ: Έφυγε από τη ζωή ο κυβερνήτης του Apollo 9

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:56