search
ΔΕΥΤΕΡΑ 27.05.2024 09:21
MENU CLOSE

Εμάνουελ Μακρόν: «Ειρήνη μόνο όταν το αποφασίσει ο λαός της Ουκρανίας»

23.10.2022 20:47
makron_new

«Μία ειρήνη είναι δυνατή» στην Ουκρανία, όταν «θα το αποφασίσουν» οι Ουκρανοί, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά την έναρξη των εργασιών συνόδου για την ειρήνη που οργανώνεται από την κοινότητα Sant’Egidio στην Ρώμη.

«Ας μην αφήσουμε σήμερα την ειρήνη όμηρο κατά κάποιον τρόπο της ρωσικής εξουσίας (…) Μία ειρήνη είναι δυνατή, μόνο εκείνη η ειρήνη που οι Ουκρανοί θα αποφασίσουν, όταν το αποφασίσουν», πρόσθεσε κατά την διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αιτιολόγησε την δυτική υποστήριξη προς το Κίεβο λέγοντας ότι ο σκοπός είναι «κάποια στιγμή ο ουκρανικός λαός να είναι σε θέση να επιλέξει την ειρήνη, υπό τους όρους που θα έχει εκείνος αποφασίσει».

«Η ειρήνη θα οικοδομηθεί με τον άλλο, που είναι ο εχθρός του σήμερα, γύρω από ένα τραπέζι», είπε ο γάλλος πρόεδρος, ο οποίος επέμενε να παίρνει την πρωτοβουλία για άκαρπες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν τις παραμονές τις ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά και μετά από αυτήν, προκαλώντας αντιδράσεις μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων, και κυρίως των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών.

Διαβάστε επίσης:

Μπρούκλιν: Video-σοκ με άγνωστο να σπρώχνει άντρα στις ράγες του μετρό (Video)

Ρωσία: Στρατιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας (Video)

Βρετανία: Ρίσι Σούνακ, Πένι Μόρντοντ και Μπόρις Τζόνσον διεκδικούν την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27.05.2024 09:20