ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 07:38
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 7,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

26.10.2022 20:48

Προβάδισμα 7,5 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που διεξήχθη για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα με 39%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 28%, όσο και η απάντηση «κανένας από τους δύο», ενώ ένα 5% δεν ήθελε να απαντήσει.

Στην ερώτηση αν προτιμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασίας, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) απάντησαν ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας προτιμά το 35%.

Σημαντική είναι η ανησυχία του κόσμου για τα ελληνοτουρκικά και την ένταση που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα η Άγκυρα. Το 73% ανησυχεί από μέτρια έως πολύ, ενώ μόλις το 20% δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούνται τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, ο κόσμος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γενικότερο πλαίσιο, με τα ποσοστά αρνητικών απαντήσεων να ξεπερνούν σε όλες τις κατηγορίες το 50%.

Στο ερώτημα για το ποιες κατηγορίες εξόδων προβληματίζουν περισσότερο, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα τρόφιμα κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις και ακολουθούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Πάτση: Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, ζήτησε τα πόθεν έσχες του

ΣΥΡΙΖΑ για Πάτση: Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι έχει λερωμένη τη φωλιά του

Υπόθεση Πάτση: Ο έλεγχος είναι διαρκής και παρατείνεται όταν προκύπτουν στοιχεία, λέει το Γραφείο Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 07:35
Exit mobile version