search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:39
MENU CLOSE

Παγκρήτια Τράπεζα: Mεγαλύτερος μέτοχος με 33% η Thrivest των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου

27.10.2022 19:21
Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις Παγκρήτια και Praxia - Media

Αποδεκτή έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΔΣ της Παγκρήτιας Τράπεζας, η πρόταση της επενδυτικής Thrivest, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων νέων μετοχών με ποσό 65 εκατ. ευρώ.

Οι διαδικασίες πιστοποίησης της συναλλαγής προχωρούν και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 33%.

H επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας

Συγκεκριμένα η επενδυτική Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, έστειλε επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας γνωστοποιώντας το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών, μέχρι του ποσού των 65 εκατ. ευρώ, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά το Lyktos Participations, συμφερόντων του Μιχ. Σάλλα, δεν μπήκε στη διαδικασία απόκτησης των αδιάθετων νέων μετοχών, με αποτέλεσμα το αρχικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, που ανερχόταν στο 19,95%, να μειωθεί στο 11,25%.

Το μεσημέρι της Πέμπτης εκδόθηκε ανακοίνωση που επιβεβαιώνει τη συμφωνία.

«Επιβεβαιώνουμε την αποδοχή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας της πρότασης που έλαβε από την επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών με ποσό εξήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, και προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης της συναλλαγής, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 33%.», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νέος παίκτης

Έτσι, η Thrivest Holding πήρε πολύ μεγάλο ποσοστό των αδιαθέτων και θα καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου που αγγίζει το 33%, ενώ η πλευρά του Μ. Σάλλα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος.

Για να συμπληρώσουμε το παζλ, το επόμενο διάστημα το μπλοκ των δύο εφοπλιστών και του Α. Εξάρχου αναμένεται να αποκτήσει τον έλεγχο και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών. Σε συνδυασμό με τις κινήσεις στα media είναι δεδομένο πλέον ότι ένας νέος παίκτης, με μεγάλη ρευστότητα, μπαίνει δυναμικά στο παιγνίδι.

Διαβάστε επίσης:

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Ποια προϊόντα περιέχει – Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση

Ηλεκτρικό ρεύμα: Όφελος μέχρι 60% για τους καταναλωτές τον Νοέμβριο – Αναλυτικά παραδείγματα

ΟΠΕΚΑ: Σήμερα το απόγευμα η πληρωμή των επιδομάτων λόγω 28ης Οκτωβρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:38