search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:15
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όταν ο Μπάιντεν έχασε την ψυχραιμία του με τον Ζελένσκι – «Μπορείς να δείξεις λίγη περισσότερη ευγνωμοσύνη»

31.10.2022 18:05
Biden- mesi anatoli -new

Έχει γίνει ρουτίνα από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλούν τηλεφωνικά κάθε φορά που οι ΗΠΑ ανακοινώνουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο.

Ωστόσο, ένα τηλεφώνημα μεταξύ των δύο ηγετών τον περασμένο Ιούνιο πήρε διαφορετική τροπή, σύμφωνα με τέσσερα άτομα που γνωρίζουν την κλήση. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC, o Μπάιντεν μόλις είχε ενημερώσει τον Ζελένσκι ότι είχε δώσει το πράσινο φως για άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, όταν ο Ζελένσκι άρχισε να απαριθμεί όλη την πρόσθετη βοήθεια που χρειαζόταν και δεν έπαιρνε.

Ο Μπάιντεν έχασε την ψυχραιμία του, δήλωσαν πηγές στο NBC. Ο αμερικανικός λαός ήταν αρκετά γενναιόδωρος και η κυβέρνησή του και ο αμερικανικός στρατός εργάζονταν σκληρά για να βοηθήσουν την Ουκρανία, είπε, υψώνοντας τη φωνή του και είπε ότι ο Ζελένσκι μπορούσε να δείξει λίγη περισσότερη ευγνωμοσύνη.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι η σχέση του Μπάιντεν και του Ζελένσκι έχει βελτιωθεί μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία του Ιουνίου, καθώς ο Ζελένσκι έκανε μια δήλωση επαινώντας τις ΗΠΑ για τη γενναιόδωρη βοήθειά τους. Αλλά η σύγκρουση αυτή περιγράφει σε μεγάλο βαθμό της αγωνία του Ζελένσκι ότι η υποστήριξη τόσο του Κογκρέσου όσο και του κόσμου για την αποστολή δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία θα μπορούσε να αρχίσει να εξασθενεί.  

Μια πηγή που γνωρίζει τη συνομιλία, είπε ότι ο Μπάιντεν ήταν άμεσος με τον Ζελένσκι, αλλά ότι η συνομιλία δεν ήταν έντονη ή θυμωμένη.

Μετά τις «συστάσεις» που έλαβε ο Ζελένσκι στο τηλεφώνημά τους τον Ιούνιο, η ομάδα του αποφάσισε να προσπαθήσει να εκτονώσει τις εντάσεις, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν παραγωγικό να υπάρχουν τριβές με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Ζελένσκι απάντησε δημόσια εκείνη την ημέρα ευχαριστώντας τον Μπάιντεν για την βοήθεια.

«Είχα μια σημαντική συνομιλία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν σήμερα», είπε σε μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις. «Είμαι ευγνώμων για αυτήν την υποστήριξη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την άμυνά μας στο Ντονμπάς».

Στη δήλωσή του μετά το τηλεφώνημα, ο Μπάιντεν είπε ότι ενημέρωσε τον Ζελένσκι για τη βοήθεια ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ «δεν θα αμφιταλαντευτούν στη δέσμευσή μας προς τον ουκρανικό λαό καθώς αγωνίζεται για την ελευθερία του».

Η προσπάθεια για την απόκτηση όπλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η Ουκρανία προσπαθεί να σημειώσει σημαντικά κέρδη πριν φτάσει ο χειμώνας με τις αντίξοες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανός αξιωματούχος ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν έχει τρεις σωσίες

Twitter: Ο Μασκ ετοιμάζει «χαράτσι» 20 δολαρίων για την… επαλήθευση λογαριασμού – Απειλεί με απολύσεις αν δεν επιβληθεί άμεσα!

Λούλα: Μετά τους πανηγυρισμούς στα δύσκολα – Το διακύβευμα των επόμενων ημερών (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:15