search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:49
MENU CLOSE

Συγγραφέας παιδικών βιβλίων συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

02.11.2022 14:18
child sad new

Δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας αντιμετωπίζει γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης έπειτα από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ

Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σάρωση που πραγματοποίησαν στο διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας. 

Κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων δικαστικών αρχών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και όπως αναφέρει σε ρεπορταζ του το protothema.gr  σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 100 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα – αντικείμενο.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή.

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στη Γλυφάδα: Μωρό 18 μηνών έπεσε από τον τέταρτο όροφο και σκοτώθηκε

Πέλλα – Νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης: 37χρονος βίαζε την 11χρονη κόρη της συντρόφου του

Σεισμός τώρα στη Ραφήνα – Αισθητός στην Αθήνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:47