search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:57
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Eva»: Μέτωπο καταιγίδων μήκους 900 χιλιομέτρων πλησιάζει τη Δυτική Ελλάδα (Χάρτες)

05.11.2022 13:16
kataigida new2

Ανοικτά του Ιουνίου βρίσκεται μέτωπο ισχυρών καταιγίδων μήκους 900 χιλιομέτρων που προσεγγίζει τα Ιόνια νησιά και τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί φαίνεται η θέση και το μήκος του μετώπου, ενώ με κίτρινα σύμβολα αποτυπώνονται οι ανιχνευόμενες ηλεκτρικές εκκενώσεις από το σύστημα ΖΕΥΣ του ΕΑΑ/meteo.gr.

Ήδη, όπως ανακοινώθηκε, τα δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, λόγω των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν στην περιοχή, ενώ κλειστή από το πρωί είναι η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 05/11 έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και ενδεχομένως τα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Κυριακή 06/11 και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 06/11 θα επηρεαστούν πολλές περιοχές της υπόλοιπης χώρας – συμπεριλαμβανομένων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Κατά το δεύτερο δωδεκάωρο της Κυριακής 06/11 τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Μακεδονία, τα νησιά του Κεντρικού, Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου και στην Κρήτη.

Όσον αφορά στον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI), το επεισόδιο βροχόπτωσης αναμένεται να είναι Κατηγορίας 3 το Σάββατο 05/11 και Κατηγορίας 4 την Κυριακή 06/11.

Ειδικότερα στο νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και ενδεχομένως τοπικές χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν τη νύχτα προς Κυριακή 06/11 όπως φαίνεται στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη. Έντονα κατά περιόδους φαινόμενα αναμένεται να εκδηλώνονται μέχρι το βράδυ της Κυριακής 06/11.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ εξέδωσε νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την κακοκαιρία EVA στο οποίο αναφέρει ότι η κακοκαιρία θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Eva: Κλειστά αύριο τα καταστήματα

Μάνδρα: Επιβεβαιώνει η νεκροψία τους ισχυρισμούς του 14χρονου – Στην Ευελπίδων, μαζί με τον πατέρα του

Μαρουσάκης για κακοκαιρία EVA: «Καλύτερα να αναβληθεί το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός – Θα ρίξει πάρα πολύ νερό!» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:56