search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:59
MENU CLOSE

Μάνδρα: Στον εισαγγελέα ο 14χρονος που σκότωσε τον αδελφό του (Video)

05.11.2022 08:42
mandra2_new

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί μέσα στην ημέρα ο 14χρονος που ομολόγησε πως σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του στη Μάνδρα Αττικής, όταν τον πέρασε για αγριογούρουνο.

Στο μεταξύ αναμένεται η νεκροψία – νεκροτομή από ιατροδικαστή στον χώρο όπου βρέθηκε η σορός του 17χρονου, όπως και η ιατροδικαστική εξέταση – νεκροψία.

Παρά το γεγονός ότι ομολόγησε, οι Αρχές δεν έχουν απαντήσεις ακόμη για ερωτήματα που θεωρούνται καίρια, όπως η απόσταση και ο τρόπος που πυροβόλησε το θύμα.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του 17χρονου εντοπίστηκε από περαστικό, σε αγροτοδασική περιοχή στην Μάνδρα, το απόγευμα της Πέμπτης. Έφερε τραύμα από σφαίρα ψηλά στον αυχένα και δίπλα της βρέθηκαν δύο φυσίγγια από κυνηγετική καραμπίνα.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο ιατροδικαστής -που εντόπισε ίχνη κακοποίησης στο σώμα του 17χρονου, ανέφερε ότι υπάρχει και δεύτερο τραύμα στον θώρακα. 

Οι αστυνομικοί που διενεργούν τις έρευνες εκτιμούν πως ο πατέρας των παιδιών γνώριζε τι είχε συμβεί από το βράδυ της Πέμπτης ή το πρωί της Παρασκευής. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και στα οχτώ παιδιά της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί κάποιας μορφής κακοποίηση.

Οι καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, γνωστοποίησε πως τον Ιούνιο του 2021 η οργάνωση δέχτηκε ανώνυμη καταγγελία που ανέφερε πως τα παιδιά της οικογένειας κακοποιούνταν από τον πατέρα τους, ζούσαν παραμελημένα και δεν πήγαιναν στο σχολείο.

«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι από τον νόμο να ειδοποιούμε τον εισαγγελέα την αναφορά που λάβαμε και εκείνος σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία του δήμου πρέπει να ξεκινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες» εξήγησε, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN και πρόσθεσε ότι το «Χαμόγελο» δεν έχει καμία άλλη δυνατότητα παρά να ειδοποιεί τις Αρχές. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τις περισσότερες φορές οι εισαγγελείς δεν μπορούν να δράσουν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης τον Απρίλιο του 2022, υπήρξε μία νέα αναφορά για την οικογένεια η οποία ήταν ακόμα πιο έντονη. «Αυτή τη δεύτερη αναφορά την στείλαμε “κατ’ επείγουσα”, για να την δουν αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση», επισήμανε.

»Ποτέ δεν μαθαίνουμε αν κάποιος από τις νομικές υπηρεσίες πηγαίνει να ερευνήσει τις καταγγελίες, δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Από την στιγμή που έγινε δεύτερη αναφορά για την ίδια οικογένεια μετά από τόσους μήνες καταλαβαίνουμε ότι δεν έγινε κάτι», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία EVA: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες – Πότε θα έρθει στην Αττική (Video)

Κρήτη: Μεσήλικας τραυμάτισε με μαχαίρι αστυνομικό όταν πήγε να τον συλλάβει

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Σοκάρει η σκηνή απόπειρας βιασμού που περιέγραφε σε βιβλίο του για ανήλικους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:57