search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:44
MENU CLOSE

Κωνσταντινούπολη: Συγκλονιστική περιγραφή της Ελληνίδας που τραυματίστηκε -«Είδα παιδάκια σκοτωμένα» είπε στη μητέρα της (Video)

14.11.2022 18:18
Konstantinoupoli – ekrixi987- new

Τις φρικτές στιγμές που έζησε στην Κωνσταντινούπολη περιέγραψε στους δικούς της ανθρώπους η Ελληνίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε στην φονική έκρηξη την Κυριακή.

Η νεαρή τουρίστρια έχει διαφύγει τον κίνδυνο για την υγεία της και αναμένεται να μεταφερθεί σύντομα στην Αθήνα, μετά από συνεννόηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη με το υπουργείο Εξωτερικών, για να χειρουργηθεί στο πόδι της όπου τραυματίστηκε.

Η μητέρα της μίλησε στο Live News και ανέφερε τις συγκλονιστικές στιγμές που της μετέφερε η κόρη της από τη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

«Το παιδί μου είναι στο νοσοκομείο με θραύσμα στο πόδι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι καλά, απλά τώρα μου είπε ο πρόξενος ότι το θραύσμα είναι μέσα, δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί και στην Τουρκία δεν ξέρω αν οι γιατροί είναι καλοί», τόνισε η μητέρα της νεαρής τουρίστριας.

«Είχε πάει ταξίδι και στα 6 μέτρα έσκασε η βόμβα, ήταν από τους πολύ τυχερούς γιατί διαμελίστηκαν μου είπε άτομα. Είναι σοκαρισμένη. Μου είπε ‘μαμά είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα’. Κοίταζε το κεφάλι να μην έχει χτυπήσει και είδε το πόδι της ανέβλυζε αίμα και πύον. Έχασε πάρα πολύ αίμα. Είναι πάρα πολλά τα άτομα που τραυματίστηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα θύματα της τραγωδίας

Ένα 9χρονο κορίτσι, η Εκρίν Μεϊνταν, είναι μεταξύ των νεκρών. Έκανε βόλτα στην οδό Ιστικλάλ μαζί με τον 34χρονο πατέρα της Γιουσούφ είχε έρθει με την οικογένειά του στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τον αρραβώνα κάποιου συγγενή τους.

«Ήταν μια τραγωδία. Αυτό συνέβη. Οι άνθρωποι πάλευαν για τη ζωή τους» δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένα ζευγάρι. Οι Αντέμ Τοπκάρα και Μουκαντές Ελίφ Τοπκάρα. Είχαν παντρευτεί το 2020 και είχαν αποκτήσει ένα παιδάκι. Τους βόλευε να ψωνίζουν στον πολυσύχναστο δρόμο γιατί άφηναν την κόρη τους στη γιαγιά της. Άλλη μια γυναίκα μαζί με την 15χρονη κόρη της είναι τα άλλα δύο θύματα της επίθεσης.

«Υπήρχε φωτιά και δίπλα διάσπαρτες σοροί με κομμένα άκρα. Ένας άνδρας είχε χάσει το πόδι του. Ήταν μια φρικτή εικόνα. Οι πάντες γύρω μου ήταν τρομοκρατημένοι και πανικόβλητοι. Υπήρχαν αρκετοί τραυματίες που αιμορραγούσαν από τα αυτιά και τα πόδια τους. Πολλοί έκλαιγαν» αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Το PKK αρνείται την ευθύνη

Η ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων της Τουρκίας Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) διέψευσε, με δήλωσή της, πως είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη.

«Είναι γνωστό πως δεν έχουμε καμιά σχέση μ’ αυτό το περιστατικό, πως δεν στοχοθετούμε τους αμάχους και απορρίπτουμε τις ενέργειες που τους στοχοθετούν», υποστήριξε το PKK σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat που πρόσκειται στο PKK.

«Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει έναν δίκαιο και θεμιτό απελευθερωτικό αγώνα (…) Είναι συνεπώς εκτός συζήτησης για εμάς να στοχοθετήσουμε αμάχους με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από το Κέντρο Υπεράσπισης του Λαού, έναν οργανισμό του PKK.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η νικήτρια του Μαραθωνίου συγκλονίζει – «Κάθε δυσκολία, ευκαιρία να αλλάξουμε» (Video)

ΣτΕ: «Όχι» στο αίτημα κατοίκων των Εξαρχείων για «πάγωμα» των έργων του Μετρό

Χαλκιδική: Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου – 66χρονος κλώτσησε γατάκι και το πέταξε στη θάλασσα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:41