search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:46
MENU CLOSE

Εμβόλιο γρίπης: Τέλος η συνταγογράφηση (video)

17.11.2022 09:43
EMVOLIOGRIPI

Τελειώνει η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου, όπως ανακόινωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο της γρίπης θα χορηγείται στους πολίτες από τα φαρμακεία χωρίς να χρειαστεί προηγουμένως να απευθυνθούν σε γιατρό για να το γράψουν.

Η διαδικασία υπολογίζεται ότι θα «ανοίξει» τις επόμενες μέρες, χωρίς ωστόσο ο Υπουργός να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία.

«Πλέον έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενδεχομένως κι από την άλλη εβδομάδα η γενική γραμματέας, κ.Ειρήνη Αγαπηδάκη που τρέχει το θέμα, θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Θα ανοίξουμε το σύστημα για να μην χρειάζεται ραντεβού η συνταγογράφηση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

«Το χρονικό διάστημα να μην το δεσμεύσουμε, είμαστε στο τελικό στάδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πλεύρης είπε σχετικά ότι η υποχρεωτική συνταγογράφηση δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταγραφή χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της γρίπης σε αντίθεση με τις χρονιές που δεν ήταν απαραίτητη η συνταγογράφηση.

Διαβάστε επίσης:

Θυροειδής: 7 σημάδια που μπορεί να φανερώνουν πρόβλημα

Σκύλος: Μπορεί να μάθει νέα πράγματα ως ενήλικας;

Αντίσταση στα αντιβιοτικά: Τα «ένοχα» οικιακά καθαριστικά προϊόντα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:46