search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 07:42
MENU CLOSE

Κιβωτός του Κόσμου: «Έχουμε ασφαλιστικές δικλείδες για τα παιδιά» – Οι δηλώσεις του πατρός Αντωνίου λίγο πριν τις καταγγελίες (Video)

17.11.2022 20:55
pateras antonios kivotos- new

Σοκάρουν οι καταγγελίες για ασέλγεια σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες διαβίωσης σε δομές της ΜΚΟ.

Την ίδια ώρα που οι καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, απορία προκαλούν οι δηλώσεις του πατρός Αντωνίου Παπανικολάου, εμπνευστή και δημιουργού της «Κιβωτού του Κόσμου», ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τις δικλείδες που υπάρχουν για την ασφάλεια των ανηλίκων που φιλοξενούνται στην δομή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή του Μega «Mεγάλη Εικόνα» πριν από λίγες ημέρες και έπειτα από ερώτηση για τις κακοποιήσεις στην Ελλάδα κι αν τον αγχώνει η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό» ανέφερε:

«Είναι ένα άγχος, αλλά έχουμε πολλές δικλίδες για την ασφάλεια των παιδιών. Τα παιδιά δεν μένουν ποτέ μόνα τους. Υπάρχουν οι παιδαγωγοί, πίσω τους υπάρχει ο υπεύθυνος των παιδαγωγών κοκ. Επίσης υπάρχουν κάμερες παντού και είμαστε παρόντες με τους κατάλληλους ανθρώπους που εμείς επιλέγουμε. Πρόκειται για τους διευθυντές των σπιτιών. Ξέρουμε την ζωή τους, είναι πολλά χρόνια μαζί μας, είναι οικογενειάρχες. Είναι πολύ δύσκολο κομμάτι η επιλογή των κατάλληλων προσώπων. Δεν προσλαμβάνουμε κάποιον μόνο με τη συνέντευξη. Θα πρέπει να εκπαιδευτεί, να μάθει πως λειτουργούμε. Έχουμε έναν κώδικα».

Διαβάστε επίσης:

Πολυτεχνείο: Επεισόδια στην Πάτρα – «Βροχή» οι μολότοφ μετά την πορεία (Videos)

Κιβωτός του Κόσμου: Τρεις υποθέσεις ασέλγειας σε αγόρια ερευνά η ΕΛ.ΑΣ

Άλκης Καμπανός: Συνελήφθη η γυναίκα που βανδάλισε το μνημείο του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 07:41