search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 04:49
MENU CLOSE

Το τουρκολιβυκό μνημόνιο καταδίκασε ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής στη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια (Videos)

17.11.2022 20:47
dendias livyi

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Νίκος Δένδιας τη συζήτηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης για τις σχέσεις Αθήνας-Τρίπολης μετά το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο με την υπουργό Εξωτερικών Νάιλα Μανγκούς.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση με τον Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καταδίκη των τουρκολιβυκών μνημονίων.

«Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Βουλής Αντιπροσώπων της Λιβύης και εκπρόσωπο της πόλης Al Qubbah, Aguila Saleh Issa. Του εξέφρασα την ελληνική ικανοποίηση για την καταδίκη των τουρκολιβυκών «μνημονίων» (2019, 2022). Εποικοδομητική συζήτηση για κοινοβουλευτικά ζητήματα και διμερείς σχέσεις» έγραψε στο Twitter.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή στην Βεγγάζη, ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θέλει να έχει συνομιλίες με τη Λιβύη, «αλλά με την κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές και θα εκπροσωπεί την πραγματική βούληση του λαού της Λιβύης».

«Με αυτή την κυβέρνηση, η Ελλάδα πράγματι θα αρχίσει συνομιλίες και πιστεύω θα καταλήξουμε και σχετικά γρήγορα, γιατί το θέμα είναι μάλλον καθαρό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Προσέθεσε ακόμη ότι «η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης έχει υποχρέωση να συνεργαστεί απόλυτα, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε γρήγορες εκλογές».

Διαβάστε επίσης:

Πολυτεχνείο: Αγωνιστικό «παρών» με «πι» στην πορεία έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα

Άδωνις για αντικλεπτικά στα βρεφικά γάλατα: «Φυσιολογικό κάποιες αλυσίδες να θέλουν να προστατεύσουν την περιουσία τους» (video)

Μητσοτάκης από Άμφισσα: «Δεν μας αξίζει ένας νέος διχασμός»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06