search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:21
MENU CLOSE

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώνει» τη διοίκηση της ΜΚΟ η κυβέρνηση – Οι ανακοινώσεις Οικονόμου (video)

21.11.2022 12:40
ikonomougiannis_new

Στην άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου προχωρά η κυβέρνηση, μετά τη σύσκεψη για το θέμα που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε βιαστικές κινήσεις και συμπεράσματα, αλλά θα περιμένει την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι όλα θα γίνουν με θεσμικό τρόπο, προσεκτικά και με ευαισθησία για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται στις δομές αυτές.

Τόνισε, δε, ότι ο νόμος ισχύει για όλους και δεν υπάρχει καμία εξαίρεση, επισημαίνοντας το έργο που έχουν παράσχει δομές όπως η Κιβωτός, αλλά και υπογραμμίζοντας ότι ως πρόσφατα οι δομές αυτές ήταν ανεξέλεγκτες, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν “ζιζάνια” και προσθέτοντας ότι βασική πολιτική της κυβέρνησης είναι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε νομικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση αυτή.

Εξηγώντας την απόφαση της κυβέρνησης για άμεση αλλαγή της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου – και διευκρινίζοντας ότι η κίνηση αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο τη συγκεκριμένη δομή – ο Γ. Οικονόμου δήλωσε ότι αξιολογήθηκε ότι η παρούσα διοίκηση δεν διασφάλιζε την ομαλή λειτουργία της δομής, όσο διεξάγεται η δικαστική έρευνα, προσθέτοντας ότι η διοίκηση που θα οριστεί θα είναι προσωρινή με διάρκεια θητείας το πολύ ως ένα χρόνο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στη σύσκεψη, όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα με παιδιά που έχουν βρεθεί εκτός εστίας για διάφορους λόγους. Χρειάζεται πλήρης διερεύνηση και όχι βιαστικά συμπεράσματα. Η ΕΛΑΣ συνδράμει τις δικαστικές αρχές. Η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό και να έχουν την μέγιστη δυνατή προστασία. Μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού. Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην Κιβωτό του Κόσμου φιλοξενούνται 135 παιδιά ενώ αν προστεθούν οι συνοδοί ωφελούμενοι τότε αυτός ο αριθμός φτάνει τους 400.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη

Ιωάννα Κολοβού: Προσωρινό «πάγωμα» στην διαδικασία έξωσης (Video/Photos)

Το «καλάθι» της… ανθρωπιάς – Παντοπώλης χαρίζει βρεφικά γάλατα σε όποιον έχει ανάγκη (photo/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42