search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:11
MENU CLOSE

ΟΑΣΑ: Αστικό λεωφορείο με «γερμανικά» χρώματα κάνει δρομολόγια στην Αττική (Photos)

21.11.2022 11:33
leoforeio_new

Ένα λεωφορείο, εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα του στόλου του ΟΑΣΑ, πραγματοποιεί δρομολόγια στην Αττική προκαλώντας απορία σε όσους το αντικρίζουν.

Πρόκειται για λεωφορείο το οποίο, αν και ανήκει στον ΟΑΣΑ εξυπηρετώντας το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, είναι ντυμένο στα χρώματα των αστικών λεωφορείων της… Φρανκφούρτης.

Χαρακτηριστικό σημείο του αφορούν τα αυτοκόλλητα που αναγράφουν «Stadt Frankfurt am Main» (πόλη της Φρανκφούρτης στο Μάιν), που κάνουν τους επιβάτες του να νομίζουν ότι βρίσκονται στη γερμανική πόλη!

Μοντέλο εκ… Πολωνίας

Το εικονιζόμενο λεωφορείο είναι της πολωνικής εταιρείας κατασκευής λεωφορείων Solaris και συγκεκριμένα το 12μετρο μοντέλο Solaris Urbino 12, ενώ αποτελεί ένα από τα οχήματα που προμηθεύτηκε πρόσφατα η ΟΣΥ μέσω διαγωνισμού γα την ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός προέβλεπε την προμήθεια με τη διαδικασία leasing (χρηματοδοτική μίσθωση) 300 μεταχειρισμένων λεωφορείων, ανάμεσα στο οποία και 35 Solaris Urbino 12, με έτος κατασκευής το 2010, τα οποία προμηθεύτηκε η ΟΣΥ μέσω της Εθνικής Leasing.

Το μοντέλο Solaris Urbino 12 είναι 12 μέτρων, με το πλάτος του να ανέρχεται σε 2,550 μ. και το ύψος σε 2,850 μ.

Αρχικά παραγόταν ως ντιζελοκίνητο, ενώ από το 2005 η γκάμα εμπλουτίστηκε με εκδόσεις υγραερίου και φυσικού αερίου

Από το 2009 στην γκάμα προστέθηκε υβριδική έκδοση (Urbino 12 Hybrid) και λίγα χρόνια αργότερα (2013) ακολούθησε και μία 100% ηλεκτρική έκδοση, η Urbino 12 electric.

Διαβάστε επίσης:

Βάρη: Μολότοφ και κροτίδες έξω από σπίτι εφοπλιστή

Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από το σοβαρό τροχαίο στη Βουλιαγμένης – Ηλικιωμένος οδηγούσε ανάποδα για 1,5χλμ

Ρόδος: Οικιακή βοηθός σκότωσε κατάκοιτη ηλικιωμένη – «Ελάτε γιατί την έπνιξα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:10