search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:30
MENU CLOSE

Πάτρα: Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 70χρονος που έσερνε το σκύλο του με το αυτοκίνητο

21.11.2022 15:38
tsopanoskylitsa

Προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 70χρονος που είχε συλληφθεί το Σάββατο γιατί έσερνε με το αυτοκίνητο του, αλυσοδεμένο μία σκυλίτσα στην στην Πάτρα.

Ο ηλικιωμένος αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες. Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εμφάνιση μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, χρηματική εγγύηση 1000 ευρώ και απαγόρευση απόκτησης ζώου.

Σημειώνεται ότι στον δράστη έχει ήδη επιβληθεί από την Αστυνομία διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, ενώ με βάση τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο για τα ζώα, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για κακουργηματική κακοποίηση – βασανισμό ζώου συντροφιάς όπου η προβλεπόμενη ποινή φτάνει σε κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματικό πρόστιμο 30.000 – 50.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη σκυλίτσα, σύμφωνα με pelop.gr, φιλοξενείται σε σπίτι φιλόζωης, που την φροντίζει. Το βαρύτατα τραυματισμένο ζώο, αναρρώνει σωματικά και ψυχικά και όπως έγραψε χθες στο facebook η ίδια, ήδη την ονόμασε «Ελενα». Πάντως, τα τράύματά του είναι πολύ βαθιά ενώ δεν αποκλείεται να υποβληθει σε ακρωτηριασμό κάποιων δακτύλων στα πόδια του, που έχουν καταστραφεί.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: «Δεν με άφηνε να κοιμηθώ» – Σοκάρει η οικιακή βοηθός που έπνιξε την ηλικιωμένη

Θρίλερ στην Εύβοια: Άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε δεξαμενή (Photos)

Πάτρα: Παιδί κοιμόταν στο κρύο στα σκαλιά θεάτρου – Η χαρά του όταν φόρεσε… κάλτσες!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:30