search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:53
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για να απεγκλωβιστεί – Όλο το χρονοδιάγραμμα

21.11.2022 06:00
mitsotakis-maximou

Σχέδιο απεγκλωβισμού από την υπόθεση των υποκλοπών επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου καθώς πληθαίνουν οι εισηγήσεις των συνεργατών του πρωθυπουργού να στήσει κάλπες στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Το σκεπτικό όσων θεωρούν ότι οι πρόωρες εκλογές πρέπει να έρθουν όσο το δυνατόν συντομότερα στηρίζεται στο γεγονός ότι μέχρι και το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση μπορεί να έχει μια θετική ατζέντα στα θέματα της οικονομίας και άρα μπορεί να ανατρέψει το τοξικό κλίμα που υπάρχει αυτή την στιγμή στην κοινωνία εξαιτίας των υποκλοπών και της υπόθεσης Πάτση.

Παράλληλα οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει το συντομότερο δυνατόν τις πρωτοβουλίες που θα πάρει στην Βουλή για το θέμα των υποκλοπών καθώς θεωρούν ότι οι πολίτες χρειάζονται μια πειστική απάντηση.

Δηλαδή την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την άρση του απορρήτου καθώς έτσι θα φανεί ότι η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του θέματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επέμεινε πάντως και χθες στο γνωστό αφήγημα της κυβέρνησης λέγοντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βραχίονές του έχουν αποφασίσει να πορευτούν έως τις εκλογές με όπλα την τοξικότητα και τη συκοφαντία, αφού δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό και χρήσιμο να εισφέρουν στον τόπο και την κοινωνία. Η Κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και παραμένει προσηλωμένη στην παραγωγή έργου για την προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών από τη διεθνή ακρίβεια, τη διασφάλιση της Πατρίδας από έξωθεν επιβουλές και τη θεσμική θωράκιση του κράτους μας».

Στα πλαίσια του κυβερνητικού απεγκλωβισμού από την νοσηρότητα και με βάση της δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η οικονομία (ακρίβεια, ενέργεια, επιτόκια, ιδιωτικό χρέος) αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα για τους πολίτες το Μέγαρο Μαξίμου μελετά παρεμβάσεις για όλα τα θέματα.

Βάζοντας μάλιστα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμά οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ευελπιστούν με αυτό τον τρόπο να σταματήσουν την δημοσκοπική φθορά που έχει ξεκινήσει εξ αιτίας της υπόθεση των υποκλοπών.

Την ερχόμενη Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να περιγράψει τις προτεραιότητες για το διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στο αφήγημα ότι χρειάζεται άλλη μια τετραετία για να ολοκληρώσει το εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης του και θα ζητήσει από τους συνεργάτες του την ανάδειξη του συνθήματος «το είπαμε, το κάναμε». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται μάλιστα να επισημάνει ότι παρά τα όσα εμπόδια συνάντησε μέσα στην τετραετία η κυβέρνηση του (πανδημία, ενεργειακή ακρίβεια κ.α.) κατάφερε να τα διαχειριστεί με επιτυχία.

Θα ζητήσει ακόμα προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών και ειδικά εκείνων που συνδέονται με τις μεταρρυθμίσεις και την αναχαίτιση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Το ενδιαφέρον πάντως επικεντρώνεται στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (που θα γίνει μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και πριν την πρωτοχρονιά ) όπου εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το στίγμα του σχετικά με τις επόμενες εκλογές ενώ θα βάλει και τις κατευθυντήριες «γραμμές» για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Με βάση λοιπόν τις πληροφορίες η κυβέρνηση θα αναδείξει την χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου στους ευάλωτους συνταξιούχους.

Ακόμα λέγεται ότι συζητείται νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ που θα ισχύσει από το 2023 –καθώς τα επιτόκια για τα στεγαστικά δάνεια έχουν πάρει την ανιούσα-.

Επίσης σύμφωνα με την ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Facebook -χθες το βράδυ- η κυβέρνηση εφερε την μόνιμη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρείς ποσοστιαίες μονάδες, ενω για τις ασφαλιστικές εισφορές που βρίσκονται σε ρύθμιση οι δόσεις απο 12 γίνονται 24.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει και πανελλαδική εξόρμηση τόσο των στελεχών της κυβέρνησης όσο και του κόμματος.

Στόχος των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αναθερμανθεί η σχέση του πρωθυπουργού με τους πολίτες. Έτσι το επόμενο διάστημα αναμένεται να βρεθεί σε πολλές περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας.

Στο τέλος του μήνα – στον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα – εξετάζεται το ενδεχόμενο να επισκεφθεί τον νομό Αχαΐας, περιοχή όπου το ΠΑΣΟΚ διατηρεί δυνάμεις και σημαντική πρόσβαση στο κεντρώο- κεντροαριστερό κοινό

Εν τω μεταξύ σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας αναμένεται να παραδώσει στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα το προσχέδιο του προυπολογισμού.

Διαβάστε επίσης:

Ανάρτηση Μητσοτάκη για το κυβερνητικό έργο: Τα 17 σημεία που επισήμανε

Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Αλέξης Τσίπρας: «Η παιδική φτώχεια δεν καταπολεμάται με κλειδωμένα γάλατα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:52