search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 04:30
MENU CLOSE

Κυβερνητική αγωνία για τις δημοσκοπήσεις – Πώς διαβάζουν τις επιπτώσεις από την υπόθεση των υποκλοπών  

22.11.2022 06:00
mitsotakis_new

Τη φθορά που καταγράφει η κυβέρνηση στις δημοσκοπήσεις εξ αιτίας της υπόθεσης των υποκλοπών μελετούν καθημερινά οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν.

Σύμφωνα με όσα λένε τα κυβερνητικά στελέχη, οι περισσότερες μετρήσεις δείχνουν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια σε μία μερίδα του κόσμου που προέρχεται από την κεντροδεξιά, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τέτοια που να αλλάζουν τους συσχετισμούς.

Επιμένουν μάλιστα, ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η ΝΔ θα έχει το προβάδισμα στην πρώτη κάλπη, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία και για τα αποτελέσματα της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου επικεντρώνονται ωστόσο σε ένα στοιχείο. Στο κλίμα πόλωσης που θα υπάρξει στις εκλογικές αναμετρήσεις ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις συζητήσεις που κάνουν, οι εκτιμήσεις για το ποιον συμφέρει το κλίμα πόλωσης διίστανται. Άλλοι θεωρούν ότι προφανώς θα συσπειρώσει γύρω από την ΝΔ ακόμα και τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους οι οποίοι βρίσκονται στην διαδικασία αναζήτησης άλλης εκλογικής στέγης, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι η ακραία πόλωση θα ενισχύσει και τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνοντας έτσι την διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα.   

Μάλιστα και οι δύο πλευρές επικαλούνται τις διπλές εκλογές του 2012 και τις ευρωεκλογές και στη συνέχεια τις εθνικές εκλογές του 2019.

Όπως υποστηρίζουν πάντως στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όλα δείχνουν ότι ακόμα και αν δεν καταφέρει η ΝΔ να έχει αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, θα κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με τα άλλα κόμματα.

Οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν πάντως, ότι εάν η κυβέρνηση δεν κάνει κάποιες κινήσεις σε ό,τι αφορά τις υποκλοπές, το θέμα αυτό θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αγκάθι στην προεκλογική περίοδο καθώς ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να χτυπήσει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αξιοποιώντας τις πληροφορίες που λένε ότι ΕΥΠ και Pretador υπέκλεπταν και συνομιλίες των υπουργών του.

Έτσι, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν σε όλες οι θεσμικές πρωτοβουλίες που θα αφορούν την λειτουργία της ΕΥΠ, ενώ παράλληλα θα επιχειρηθεί και η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

Η πρώτη κίνηση θα έχει να κάνει με τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Παράλληλα, αναμένεται στην Ολομέλεια όπου θα συζητηθεί το θέμα των αλλαγών του απορρήτου των επικοινωνιών ο πρωθυπουργός να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  στην Βουλή κάνοντας επίθεση για την μετατροπή του αδικήματος των υποκλοπών από κακούργημά σε πληµµέληµα.

Θα αποφύγει πάντως, να απαντήσει στις ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς με αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι θα συρθεί στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα.

Η κυβέρνηση θα επιμείνει ακόμα, ότι θα πρέπει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και ότι τον πρώτο λόγο σε αυτή την διαδικασία τον έχει η Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη Δένδια-Παναγιωτόπουλου στην Αίγυπτο μετά τη στροφή Ερντογάν

Le Monde: Ο Αβραμόπουλος διεκδικεί τη θέση του ειδικού αντιπροσώπου ΕΕ στον Κόλπο

Ανδρουλάκης: Λείπει κάθε διάθεση λογοδοσίας από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32