search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 04:18
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2022: Με κλειστά στόματα φωτογραφήθηκαν οι παίκτες της Γερμανίας (Photos)

23.11.2022 16:38
GERMANIA KATAR

Οι παίκτες της Γερμανίας έβαλαν τα χέρια τους πάνω από το στόμα τους κατά τη διάρκεια της ομαδικής φωτογραφίας ενόψει του αγώνα τους με την Ιαπωνία σε έναν αγώνα του Ε’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Τετάρτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η ενέργεια ελήφθη αφού η FIFA απείλησε τις εθνικές ομάδες στην περίπτωση που θα προχωρούσαν στο σχέδιό τους να φορέσουν το περιβραχιόνιο LGBTQ ‘OneLove’.

Όλοι οι Γερμανοί παίκτες συμμετείχαν στη συμβολική πράξη μπροστά σε δεκάδες φωτογράφους στο γήπεδο της Ντόχα του Κατάρ -όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη- πριν από την έναρξη του αγώνα.

Μετά τη διαμαρτυρία στο Στάδιο Khalifa, η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) εξέδωσε μια ανακοίνωση υποστηρίζοντας με έμφαση την ομάδα της, λέγοντας: «Το να απαγορεύουμε το περιβραχιόνιο είναι σαν να απαγορεύουμε το δικαίωμά μας να μιλάμε».

Εν τω μεταξύ, παρακολουθώντας από την κερκίδα, η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φρέιζερ φόρεσε το απαγορευμένο περιβραχιόνιο. Το είχε κρύψει κάτω από ένα σακάκι, το οποίο έβγαλε καθώς ξεκίνησε το παιχνίδι – αποκαλύπτοντας το λογότυπο σε σχήμα καρδιάς.

Η Φρέιζερ εθεάθη αργότερα να κάθεται δίπλα στον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο με το περιβραχιόνιό της.

«Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το περιβραχιόνιο του αρχηγού μας για να πάρουμε θέση για τις αξίες που κρατάμε στην εθνική ομάδα της Γερμανίας: τη διαφορετικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό», ανέφερε η DFB στο Twitter. «Μαζί με άλλα έθνη, θέλαμε να ακουστεί η φωνή μας».

Διαβάστε επίσης:

«Συναινετικό διαζύγιο» Ρονάλντο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αποχωρεί άμεσα από την ομάδα

Μουντιάλ 2022: Προέβλεψε το 2-1 της Σαουδικής Αραβίας με την Αργεντινή και… βγήκε πλουσιότερος κατά 1.600 λίρες

Euroleague: Πρώτη εκτός έδρας ήττα για τον Ολυμπιακό – Έχασε στο τέλος από τη Μακάμπι με 90-84

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32