search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:23
MENU CLOSE

Νένα Χρονοπούλου: Σοβαρές καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών ΑΜΕΑ σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών (Video)

23.11.2022 14:31
nena-chronopoyloy-new

Νέες καταγγελίες παιδιών ΑΜΕΑ εις βάρος Κέντρου Ειδικών Θεραπειών στην Αττική ερευνά η Υποδιεύθυνση Υπηρεσίας Ανηλίκων.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, η Νένα Χρονοπούλου, η οποία είναι εθελόντρια γραμματέας του Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου «4amea» τοποθετήθηκε επί του θέματος .

Όπως ανέφερε, η ίδια και ο σύζυγός της, Τάσος Μητρόπουλος έχουν ιδρύσει το υποστηρικτικό ίδρυμα για παιδιά ΑΜΕΑ από όλη την Ελλάδα και παίρνοντας ιστορικό για τα παιδιά που έρχονται στο ίδρυμα, συνέλεξαν πληροφορίες – καταγγελίες για κακοποιήσεις σε συγκεκριμένο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών.

Σύμφωνα με την ηθοποιό, μία γιαγιά κατέθεσε ότι το εγγόνι της εξήλθε από το συγκεκριμένο κέντρο, έχοντας μια δαγκωνιά στο αυτί του.

«Μόλις έρθει μια μαμά για εγγραφή του παιδιού, εμείς αμέσως παίρνουμε ένα ιστορικό, μέσα στο οποίο αναφέρεται και η δομή, στην οποία πηγαίνουν. Μου έχει πει μια γιαγιά ότι έχει γυρίσει από το συγκεκριμένο κέντρο στο σπίτι το παιδάκι της, το εγγόνι της δαγκωμένο στο πρόσωπό του. Το παιδί δεν περνούσε καλά εκεί, το άκουγε να κλαίει, όταν έφευγε», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται η γιανιά του παιδιού, όταν εκείνη ρώτησε πώς το έπαθε αυτό το εγγόνι της, υπέυθυνοι του κέντρου την απείλησαν ώστε να μη μιλήσει.  «Μην τολμήσεις να κάνεις καταγγελία, γιατί θα πούμε ότι το παιδί ήρθε έτσι από το σπίτι» είπαν, όπως η ίδια ισχυρίζεται.

Μία δεύτερη καταγγελία ήρθε από μια μητέρα, η οποία παρατήρησε μια αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού της, και μάλιστα στην ερωτική του ζωή. 

«Προφανώς, έβλεπε κάποια πράγματα και τα έκανε στο σπίτι», είπε η Νένα Χρονοπούλου και συμπλήρωσε: «Η μαμά αυτή ήθελε βοήθεια. Οι γονείς καταλαβαίνουμε ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί της. Η γυναίκα αυτή πήγε και κατήγγειλε το κέντρο και στη ΓΑΔΑ». 

Τέλος, μία τρίτη καταγγελία κάνει λόγο για ξυλοδαρμό ενός παιδιού, ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες που φαίνεται ότι το αποδεικνύουν.

«Οι ιδιοκτήτες τσακώνονταν και ξεσπούσαν στα παιδιά»

«Δεν άντεξα παραπάνω από 6 μήνες. Είχα πάντα έναν συνοδό τον πρώτο μήνα, τον αδερφό της διευθύντριας, που είναι ηλεκτρολόγος. Μετά τον πρώτο μήνα, η συμπεριφορά του ήταν περίεργη. Κράταγε τα παιδιά από τον λαιμό, τα έριχνε κάτω, τα έβριζε. Όταν του έλεγα να προσέχει τη συμπεριφορά του, μου έλεγε ότι έτσι τον είχε μάθει η αδερφή του. Έλεγε ότι έτσι πρέπει να κάνουν για να μάθουν τα παιδιά ποιος είναι ο ανώτερός του. Αυτό συνεχίστηκε σε καθημερινή βάση. Η διοίκηση το ξέρει, δεν έκανε τίποτα. Μου έλεγαν ότι είναι μια επιχείρηση και να μην ασχολούμαι. Οι ιδιοκτήτες τσακώνονταν συνέχεια και ξεσπούσαν στα παιδιά. Μπροστά στους γονείς ήταν γελαστοί, εγώ τους είχα πει ότι κάτι πάει στραβά, να τα πάρουν από εκεί» δήλωσε, μεταξύ άλλων, εργαζόμενος στη δομή.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη: Σεσημασμένος για ναρκωτικά ο οδηγός που εγκατέλειψε την 21χρονη – Παραμένει άφαντος

ΟΑΣΑ: Σε πιλοτική λειτουργία ο ψηφιακός «βοηθός» του επιβάτη (Photo)

Κολωνός: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 39χρονος που είχε φωτογραφίες της 12χρονης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05