search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:52
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αγχώνεται μην αλλάξουν οι συμφωνίες του από τυχόν αναδιαπραγμάτευση για το Ταμείο Ανάκαμψης

24.11.2022 18:34
SYRIZA217_NEW

Στην αιχμή του πρωθυπουργού αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Ευρωπαίο επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «αγχώνεται» μην αλλάξουν οι συμφωνίες που έχει κάνει με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση που είχε ο Κ. Μητσοτάκης με τον κ. Σχοινά, σχολιάζοντας εμμέσως την χθεσινή αναφορά Τσίπρα από την Πέλλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναδιαπραγματευτεί και θα ανακατευθύνει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να στηριχθεί η αγροτική παραγωγή, ανέφερε ότι «ο τρόπος αναθεώρησης του Ταμείου Ανάκαμψης είναι καθορισμένος από την ιδρυτική πράξη του ίδιου του ταμείου» επομένως είναι «κουβέντες του αέρα περί επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου με ένα νόμο και με ένα άρθρο» και «καλό είναι να μην ακούγονται διότι ακόμα μια φορά παραπλανούν την ελληνική κοινή γνώμη».

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού απέρριψε τη διακομματική Επιτροπή για τον πλήρη έλεγχο και διαφάνεια στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, τώρα ζητάει και από τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Σχοινά, να μην τεθεί θέμα ανακατεύθυνσης των πόρων του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Και ερμηνεύει αυτή τη δήλωση ως εξής:

«Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι δεν του καίγεται καρφί για να συμπεριληφθούν από την ανακατεύθυνση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απέκλεισε από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το δεύτερο συμπέρασμα, είναι ότι, για λόγους που οφείλει να εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης, αγχώνεται μην τυχόν αλλάξουν οι συμφωνίες που ο ίδιος έχει κάνει με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το τρίτο συμπέρασμα ωστόσο, είναι ότι μάλλον έχει καταλάβει και ο ίδιος ότι δεν θα ξαναείναι Πρωθυπουργός και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με μία προοδευτική κυβέρνηση θα ανακατευθύνει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς όφελος της πραγματικής οικονομίας».

Διαβάστε επίσης:

«Όχι» στην άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Στεφανάδη που παρέθεσε γεύμα στον πρωθυπουργό στην Ικαρία

Συντάξεις: Ποιοι και πόσοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις από τη νέα χρονιά

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από τη FIFA να αποζημιωθούν οι οικογένειες των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στο Κατάρ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34